بررسی محاسن، معایب و موانع طرح ارزشیابی تحصیلی کیفی- توصیفی در مدارس ابتدایی از دیدگاه معلمان و مدیران استان کهگیلویه و بویر احمد سال تحصیلی 91-1390

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,077

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PSCONF01_583

تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394

چکیده مقاله:

ارزشیابی تحصیلی توصیفی، الگوی جدیدی است که تلاش می کند، زمینه ای را فراهم سازد تا دانش آموزان در کلاسدرس با شادابی و نشاط مطالب درسی را یاد بگیرند. معلم و مدیران نقش تعیین کننده در ارزشیابی آموزشی دارند. اینمطالعه با هدف بررسی محاسن، معایب و موانع طرح ارزشیابی تحصیلی و راهکار های اثر بخشی آن در مدارس ابتدایی از دیدگاه معلمان و مدیران مدارس ابتدایی استان کهگیلویه و بویراحمد در سال تحصیلی 91-1390 انجام شده است. از کل جامعه آماری شامل 4472 نفر معلمان و مدیران مدارس ابتدایی استان کهگیلویه و بویر احمد، 400 نفر به روش نمونه گیری تصادفی، چند مرحله ای، انتخاب و به پرسشنامه ای محقق ساخته که به همین منظور تهیه شده و روایی صوری و محتوایی قابل قبولی داشته و پایایی با آلفای کرانباخ 0.75 پاسخ دادند. حجم نمونه با توجه به خظای نمونه گیری 0.05 و حداکثر خطای برآورد 0.05 و استفاده از فرمول برآورد حجم نمونه مناسب برآورد گردید. داده های جمع آوری شده به وسیله نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون های تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان داد، میانگین و انحراف معیار سن آزمودنی ها 37 و 7/5 سال و 60% ایشان مونث بوده اند. یافته ها نشان داد که محاسن، معایب، موانع و راه کارهای اثربخشی ارزشیابی توصیفی با عوامل آموزش ضمن خدمت، تحصیلات بیشتر، رشته تحصیلی آموزش ابتدایی، نزدیکی به مرکز استان، تدریس در پایه های پایین تر، سابقه خدمت، سن ، رابطه معنی داری داشته است. لذا با توجه به موارد فوق، راه کارهایی چون: برگزاری دوره های آموزشی و فراهم آوردن امکانات در ارتقاء طرح ارزشیابی توصیفی مؤثر خواهد بود.

کلیدواژه ها:

ارزشیابی توصیفی ، مدارس ابتدایی ، استان کهگیلویه و بویراحمد ، معلمان ، مدیران

نویسندگان

مهدی بدره

کارشناس ارشد علوم تربیتی گرایش مدیریت آموزشی مدرس دانشگاه پیام نور و مراکز علمی کاربردی

قربانعلی سلیمی

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان، اصفهان ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حسنی، محمد؛ کاظمی، یحیی(1382). .طرح ارزشیابی توصیفی، تهران، انتشارات آثار ...
  • حسنی، حمد.(1384). راهنمای اجرای ارزشیابی توصیفی : پایه های اول، ...
  • مختاری امیرمجدی.1385. نمونه‌گیری: روش‌ها و کاربردها، له‌وی پ. اس. و ...
  • نصر احمد رضا، عریضی حمیدرضا، ابوالقاسمی محمود، پاک سرشت محمد ...
  • -Brindley, G., & Hood, S. (1990). Curriculum innovation in adult ...
  • -Helsby, G., & McCulloch, G. (Eds.). (1997). Teachers and the ...
  • -Fullan, M., & Stiegelbauer, S. (1991). The new meaning of ...
  • -Priestley, M. (2005). Making the most of the curriculum review: ...
  • Stiggins, R. (2005). From formative assessment o assessmcent FOR learning: ...
  • نمایش کامل مراجع