سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: GISLS01_091
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 762
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مدلسازی بناهای تاریخی با استفاده از فتوگرامتری برد کوتاه و بررسی قابلیت های مدل سه بعدی در انتقال ویژگی های کیفی مطالعه موردی: قبه دوازده امام یزد
چکیده مقاله:
مستندسازی، ثبت و نگهداری اطلاعات مربوط به بناهای ارزشمند تاریخی و مواریث فرهنگی، یکی از اولین گام ها درشناخت و محافظت از این آثار است. هرچند آراء گوناگون و نظرات متفاوتی در شیوه پرداختن و چگونگی بهره برداری واحیای آثار معماری گذشته وجود دارد و هرکس از پایگاه فکری و مبانی نظری خویش با آن مواجه می شود، اما برایشروع هر حرکتی در این حوزه، ثبت و مستندسازی این آثار واجد اهمیتی غیرقابل انکار است. هدف از این پژوهشبررسی قابلیت ها و توانایی فتوگرامتری برد کوتاه در مستندسازی، و انتقال ویژگی های کیفی بناهای تاریخی میباشد، کهمی تواند تکمیل کننده روش های متداول در رلوه و ثبت بناهای تاریخی باشد. بدین منظور بنای قبه دوازده امام شهر یزدبه دلیل خصوصیات معماری و موقعیت مکانی ویژه، انتخاب و از آن عکسبرداری، سپس عکسها توسط نرم افزارفتوگرامتری بردکوتاه (Photomodeler 2012) جهت تولید مدل سه بعدی بکارگرفته شد. برای ارزیابی تواناییمدل در انتقال ویژگی های کیفی، دو سری پرسشنامه مشابه در دو مرحله (مرحله اول بعد از دیدن مدل سه بعدی ومرحله دوم بعد از دیدن بنای اصلی) در اختیار 30 نفر از دانشجویان رشته معماری (غیر بومی که هیچگونه مطالعه وآشنایی قبلی با بنای مورد نظر نداشته اند) قرارگرفت و نظرات آنها در مورد ویژگی های کیفی در حوزه تناسبات بصری وغنای حسی بصری سوال شد. بررسی و مقایسه نتایج پرسشنامه ها در دو مرحله نشان می دهد که درصد موفقیت مدل در انتقال ویژگیهای کیفی در حوزه تناسبات بصری و غنای حسی بصری حدود 64/58 درصد می باشد. امید است این پژوهش، راهنمایی باشد برای ادامه دادن راه، یا تجدید نظر در شیوه مستندسازی آثار با ارزش معماری و تاریخی.
کلیدواژه ها:
فتوگرامتري برد كوتاه، مدلسازي، بناهاي تاريخي، كيفيت معماري، ويژگي كيفي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/365207/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سلمان روغنی، محمدحسین و نقدی، کریم،1393،مدلسازی بناهای تاریخی با استفاده از فتوگرامتری برد کوتاه و بررسی قابلیت های مدل سه بعدی در انتقال ویژگی های کیفی مطالعه موردی: قبه دوازده امام یزد،همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین،یزد،،،https://civilica.com/doc/365207
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، سلمان روغنی، محمدحسین؛ کریم نقدی)
برای بار دوم به بعد: (1393، سلمان روغنی؛ نقدی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- عملکرد و جایگاه پیمانکاران در مدیریت پروژه ها با بهرگیری از تکنیک مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM
- پوشش های خودترمیم شونده و بررسی عملکرد آنها در کنترل خوردگی
- کاربرد فتوگرامتری رقومی با برد کوتاه در حفظ و احیای آثار باستانی
- بررسی انواع کوره های رایج در صنعت
- مروری بر قوانین بین المللی آب
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- طراحی فازی شبکه دوچرخه سواری مبتنی بر تحلیل مکانی داده های اطلس جامع شهری اصفهان
- تقریب تنک پتانسیل با استفاده از مشاهدات مشتق شعاعی پتانسیل و توابع پایه ی اسپلاین پواسون
- تعیین ژرفای موهو برش پارکر-اولدنبورگ با مدل های جاذبی ماهواره ای و مدل توپوگرافی
- تعیین بهینه محل ایستگاه های GPS به منظور رفتارسنجی گسل های فعال مطالعه موردی: گسل شمال تبریز
- بهبود دقت شناسایی هدف در الگوریتم های تجزیه طیفی به کمک تنظیم وزن×باندهای طیفی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.