بررسی تحمل به تنش شوری در ارقام کلزا با استفاده از شاخص های تحمل به تنش شوری در شرایط آزمایشگاه

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 563

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGROCONGRESS01_616

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی واکنش ارقام کلزا به تنش شوری آزمایشی در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سال زراعی 92-1391 اجرا شد. آزمایش بصورت فاکتوریل، در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار بود. عامل اول شامل 10 رقم کلزا و عامل دوم شامل تنش شوری در 4 سطح صفر (شاهد)، 8 ،10 و 12 دسی زیمنس بر متر کلرید سدیم بود. نتایج نشان داد که اختلاف ژنوتیپ ها در تمامی صفات معنی دار بود و اختلاف بین سطوح شوری و اثر متقابل رقم و شوری بر تمامی صفات معنی دار بود. بیشترین وزن خشک ریشه چه و وزن خشک ساقه چه در شرایط نرمال برای رقم Hyola50 مشاهده شد. بالاترین میزان شاخص تحمل به تنش (STI) برای صفت وزن خشک ساقه چه (نرمال در مقابل سطح شوری 8 دسیزیمنس) در ارقام اپرا، زرفام، Hyola420، Hyoal432، Hyola4815، Hyola50 و Hyola401 مشاهده شد. از نظر شاخص حساسیت به تنش (SSI)، ارقام مودنا، Hyola401 و زرفام بیشترین تحمل را به تنش شوری را دارا بودند. همچنین بالاترین شاخص میانگین هندسی (GMP) در ارقام Hyola420 و Hyola4815 به دست آمد، برای صفت وزن خشک ریشه چه (نرمال در مقابل سطح شوری 12 دسی زیمنس)، در شرایط نرمال ارقام Hyoal432، Hyola4815، Hyola50 بیشترین و ارقام مودنا، زرفام وHyola401 کمترین وزن خشک ساقه چه را تولید نمودند و در شرایط تنش شوری ارقام Hyola401، Hyola432، Hyola308 و زرفام بیشترین و ارقام اکاپی، مودنا، لیکورد و Hyola4815 کمترین وزن خشک ریشه چه را داشتند. بر اساس شاخص TOL ارقام مودنا، Hyola401، زرفام و اکاپی ارقام مناسب تری بودند.

نویسندگان

نگین احمدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، البرز، ایران

خداداد مصطفوی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، البرز، ایران. :مکاتبه کننده

محمد ضابط

دانشگاه بیرجند، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، بیرجند، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :