بررسی اثر تغییرات هیدرولوژیکی تالاب های بین النهرین بر ایجاد پدیده گرد و غبار (مطالعه موردی تالاب هورالعظیم در جنوب غرب ایران)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,154

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSDA01_1216

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

مجموعه تالاب های بین النهرین که طی سالهای گذشته وسعت آنها به شکل چشم گیری کاهش یافته یکی از موانع جلوگیری از حرکت توده های گرد و غبار به ایران بوده اند که این روند افزایشی بسیاری از فعالیت هعای اجتماعی را مختل و از نظر اقتصادی نیز با کنسل شدن پزار های هوایی و حمل و نقل جاده ای مشکلات فراوانی را به وجود آورده است. در مقاله پیش رو روند آبگیری تالاب هور العظیم طی سالهای متوالی به وسیله عکس های ماهواره ای بررسی شده است و با مقایسه آن با روزهای رد و غباری و جمعیت پرندگان آبزی در همان بازه زمانی سعی شده تاثیر تغیرات هیدرولوژیکی تالاب هور العظیم بر آب و هوای منطقه را بررسی کرد تا بتوان به صورت مستند اثر مثبت و مهم وجود این اکوسیستم آبی را اثبات نمود. پس از بررسی عکس های ماهواره ای و پارامترهایی مانند تعداد روزهای آلوده و جمعیت پرندگان مهاجر نگارندگان این مجموعه به این نتیجه رسیدند که با کاهش حجم آب ورودی به تالاب در اثر فعالیت های گوناکگون زمین های تالابی به زمین هایی خشک تبدیل شدند که با بررسی تعداد پرندگان آبزی تالاب هور العظیم می توان مشاهده کرد که از سال 1385 تا سال 1387 تعداد گونه های پرندگان روند نزولی داشته و از سال 1387 به بعد روند صعودی می شود

نویسندگان

پیمان اسکافی

گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان ایران

احمد دامن پاک

گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان ایران

عالیه چنگیزی

کارشناس اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :