پهنه بندی خطر ریسک بالای زمین لرزه درشمال تهران با استفاده ازGIS (مطالعه موردی از شرق دره رودخانه درکه تا غرب رودخانه تجریش)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 964
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GPACONF01_224
تاریخ نمایه سازی: 17 اسفند 1393
چکیده مقاله:
آمار ناگوار حوادث طبیعی، وجود گسل های فعال و زمین لرزه در تمام مناطق جهان به نتایج مصیبت باری منتهی می شود. آثار این حوادث ناگوار طبیعی در کشورهای کم رشد، جایی که انسانها بیشتر مقهور عواملمحیط طبیعی خود هستند به مراتب شدیدتر از کشورهایی است که با دستیابی به تکنولوژی توانسته اند بخش مهم از عوامل مخرب طبیعی را مهار کنند و یا حداقل از نتایج دلخراش آن بکاهند.این تحقیق در محدوده شمال تهران، به منظور بررسی پهنه های با ریسک بالای مخاطرات طبیعی در شمال تهران با استفاده ازGIS ازشرق دره رودخانه درکه تاغرب رودخانه تجریش انجام شده است. که شامل شناشایی و پهنه بندی مناطق بحران زا و مخاطره انگیز از جمله زمینلرزه ها و عملکرد گسل ها شمال تهرانو گسلش آنها که در مشاهدات میدانی و بررسی نقشه های پایه (زمین شناسی، توپوگرافی، تکتونیک، و....)صورت پذیرفت. که 52 درصد از منطقه مطالعاتی دارای شیب بالای 40 درصد می باشد که یکی از عوامل تاثیر گذار در رخدادهای طبیعی بحران زا منطقه می باشد و در بررسی نقشه های لیتولوژی مشخص گردیدکه حدوداً 28 درصد از پهنه های لیتولوژیکی از رسوبات جوان کواترنری و حدود 37 درصد از سنگهای منطقه طبق صبقه بندی هانت از درجه سستی برخودار هستند که این عامل حاکی از مستعد بودن زمینه مناسب منطقه به مخاطرات با ریسک بالای را گویا است. برای مطالعه اهداف طرح از نرم افزارArc GISاستفاده شده است و لایه های مختلف کاربردی جهت پهنه بندی منطقه مورد مطالعه تهیه گردید که عمدتاً ناشی از عامل طبیعی مخاطره انگیز از جمله (زمینلرزه ها، گسلش ها)شناسایی و پهنه بندی شده و در نهایت مهم ترین پیشنهادات درمورد منطقه مطالعاتی عبارتنداز: برنامه ضربتی مقاوم سازی بناها و رعایت ضوابط ایمنی و مهندسی در ساخت و سازها، ایجاد تراست در دامنه های نستباً پرشیب مشرف بر مناطق مسکونی نظارت بر ساخت و سازها و مرمت ابنیه ها خصوصاً در حریم گسلها، منطقه ارائه گردید
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مالک رفیعی
کارشناسی ارشد جغرافیایی طبیعی(ژئومورفولوژی،هیدرولوژی) مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی
جمشید یاراحمدی
دکترای ژئومورفولوژی هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی
نسرین حاجی حسنی
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی
عباس علیشاهی
کارشناس ایستگاه تحقیقاتی و آبخوانداری تسوج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :