تحلیل تقابل سنت و مدرنیته در معماری خانه های دوره قاجار تبریز

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,574

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NSIA01_478

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

امروزه، خانه بیش از هر نوع عملکردی، نماد دیدگاه جامعه نسبت به محیط زیست، تکنولوژی، فرهنگ و هویت محسوب می شود. بنابراین با بررسی و تحلیل منازل مسکونی هر جامعه ای می توان به ارزش ها و اصول حاکم بر آن پی برد.معماری خانه حاصل امتزاج ویژگی های اقلیمی، روابط اجتماعی، فرهنگی و ... یک جامعه است. طرح معماری خانه های دوره قاجار شهر تبریز در جهت انطباق نمود ویژگی ها و روابط اجتماعی، سیاسی در تبریز دارالسلطنه عهد قاجار میباشد که به کار گیری اصول پایه معماری ایرانی- اسلامی از جمله مرکزیت، نظم، تقارن، تعادل مهمترین مواردی است کهدر طراحی این مجموعه منظور شده است. هنر ایرانی به واسطه ارتباط این دوره با غرب تحول چشمگیری داشته و بدین جهت دوره قاجاریه را سر آغاز مدرنیته در ایران می دانند و تبریز به عنوان دومین شهر کشور تاثیرگذار و تاثیر پذیر ازتحولات سیاسی، فرهنگی و هنری این دوره بوده است به سبب این امر، معماری شهر تبریز دستخوش تغییراتی میگردد که در معماری خانه ها علاوه بر ادامه روند معماری سنتی، بروز سبکهای معماری غربی مشاهده میگردد که معماری ایرانی به دلیل اعزام دانشجویان و مسافرت های دربار به اروپا، با چالش هایی مواجه گردیده است. مقاله حاض ر سعی دربازنمایی تاثیر پذیری و شکل گیری معماری خانه های دوره قاجار تبریز را دارد. در پایان تحقیق انتظار می رود عوامل دخیل در بروز معماری خانه های تبریز شناسایی شود و با ارائه مستندات و روش مطالعه میدانی به مقایسه و تحلیل آنها پرداخته شده و به کنکاش معایب و مزیت های تاثیرگذاری تزویج معماری مدرن در کلیت بنا، نماسازی و هویت فضایی، طی روند معماری گذشته پرداخته می شود.

نویسندگان

وحیده باقری

کارشناس ارشد معماری گرایش مدیریت پروژه و ساخت_ دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، ایلخچی، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • [[1] بانی مسعود، امیر. معماری معاصر ایران، چاپ اول، نشر ...
  • قبادیان، وحید. معماری در دارالخلافه ناصری، چاپ اول، نشر پشوتن، ...
  • سمعیی، سیروس. ستون ها و سرستون های بناهای، چاپ اول، ...
  • آقبادیان، وحید. مبانی و مفاهیم در معماری معاصر غرب. چاپ ...
  • بانی مسعود، امیر. پست مدرنیته و معماری : بررسی جریان ...
  • لامپونیانی، ویتوریو مانیاگو. معماری و شهرسازی در قرن بیستم، ترجمه ...
  • خیری، سیروس. معماری و تزیینات ستاوند های چوبی، چاپ اول، ...
  • نقره کارع. حمزه نژاد، م. صالحی، ع. شفافیت در معماری ...
  • نمایش کامل مراجع