اثر پیش تیمار نانو نقره بر بهبود تحمل به شوری در مرحله جوانه زنی و گیاهچه ای دو رقم گندم

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 731

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1463

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

جوانه زنی بذر یک مرحله بحرانی در طول دوره رشد و نمو گیاه است و تحمل به شوری در این مرحله از رشد، به جهت استقرار گیاهانی که در خاکهای شور رشد میکنند از اهمیت خاصی برخوردار است. در مطالعه حاضر اثر نانوذرات نقره بر خصوصیات جوانهزنی دو رقم حساس (چمران) و نسبتاً متحمل (خزر) گندم در شرایط تنش شوری (0، 50، 100، 150، 200 و 250 میلی مولار نمک کلرید سدیم) به صورت آزمایش فاکتوریل (2×2×6) بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در سال 1392 مورد بررسی قرار گرفت. صفات مورد مطالعه شامل درصد آب بافت گیاهچه، وزن تر ریشه چه، وزن تر ساقه چه، وزن تر گیاهچه و وزن خشک گیاهچه بودند. نتایج نشان داد که برای صفات وزن تر ساقه چه، وزن تر گیاهچه و وزن خشک گیاهچه اثرات سه گانه رقم × نانو× شوری و برای درصد آب بافت گیاهچه اثر متقابل نانو × رقم و نانو × شوری و برای وزن تر ریشه چه اثر متقابل رقم × شوری و نانو × شوری معنیدار شدند. بر اساس یافته ها، دو رقم خزر و چمران نسبت به کاربرد نانو نقره واکنش متفاوتی نشان دادند. در رقم خزر، با کاربرد نانو نقره وزن خشک گیاهچه در تمام سطوح شوری (به غیر از سطوح 200 و 250 میلی مولار) نسبت به شاهد افزایش یافت. با این وجود، کاربرد نانونقره بر صفات وزن تر ساقه چه و گیاهچه در هر دو رقم خزر و چمران تأثیر منفی داشت و موجب کاهش این صفات نسبت به شاهد شد. در مجموع، مشاهده شد که پیش تیمار نانو نقره در سطوح بالای شوری اثر مطلوبی را بر ارقام خزر و چمران نداشته و سبب کاهش در بیشتر صفات مورد اندازه گیری گردید. بنابراین، به نظر میرسد شناخت مکانیسم دقیق کارکرد نانوپرایمینگ در تنش شوری به پژوهشهای بیشتری نیاز دارد.

نویسندگان

سارا کرامتی

دانشجوی دکتری زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

همت اله پیردشتی

دانشیار گروه زراعت و پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

آزاده کاشانی

دانشجوی دکتری زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

ارحامه فلاح شمسی

دانشجوی دکتری زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • I-Haghijghi, M., Afifipour, Z., Mozafarian, M. 2012. The effect of ...
  • -Mohammadi, H. 2013. Seed germination, seedling growth and enzyme activity ...
  • نمایش کامل مراجع