بررسی مزرعه ای اثر شوری روی صفات فیزیولوژیکی و مرفولوژیکی و عملکرد ارقام و لاینهای منتخب برنج
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 691
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0936
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تأثیر تنش شوری بر خصوصیات مرفولوژیکی و عملکرد ژنوتیپهای منتخب برنج، آزمایشی در سال زراعی 1392 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه ای واقع در جویبار مازندران اجرا گردید. تیمار شامل: ارقام داخلی (2 رقم) و خارجی ( 5 لاین) ارسالی از مرکز IRRI بودند. صفات اندازه گیری شده شامل ارتفاع بوته، طول خوشه، SPAD برگ زیر برگ پرچم، تعداد پنجه بارور، وزن هزار دانه و عملکرد بوده اند.آزمایش نشان داد که اثر شوری روی ارتفاع بوته، شاخص کلروفیل برگ،طول خوشه در سطح ( 1%) و روی وزن هزار دانه و تعداد پنجه بارور در سطح (% 5) معنیدار بود. در حالیکه، اثر آن روی عملکرد معنیدار نشد. رقم TAROM و لاین FL478 به ترتیب بیشترین کمترین ارتفاع بوته داشتند. لاین SL10 و رقم TAROM بترتیب دارای بیشترین و کمترین میزان شاخص کلروفیل بودند. رقم شیرودی دارای بیشترین، ولی لاین SL13 دارای کمترین تعداد پنجه بارور بودند. لاین SL12 و لاین FL478 به ترتیب طویل ترین و کوتاهترین طول خوشه را دارا بودند. لاین SL12 بیشترین و رقم TAROM کمترین وزن هزار دانه داشتند.
نویسندگان
سلیمان گلزاری
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه بیرجند،
غلامرضا زمانی
دانشیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
مجید ستاری
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور- مازندران
محمد نوروزی
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور- مازندران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :