اثرآللوپاتی عصاره آبی بذر بالنگو (Lallemantia sp) و سرخارگل ( Echinaceac angustifolia .L) بر جوانه زنی و رشد علف هرز کلم ( Brassica oleracea) و یولاف وحشی (Avena sativa)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 474

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0673

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی استفاده از عصاره آبی بذر بالنگو و سرخارگل به عنوان یک علفکش طبیعی در برابر علفهای هرز و به ویژه مقایسه تاثیر آن بر گیاهان تک لپه و دو لپه، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در 3 تکرار، در سال 1392 در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی شاهد تهران، انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل 3 عصاره آبی (شاهد، بالنگو و سرخارگل ) و 2 نمونه گیاهی از علف هرز(کلم و یولاف وحشی ) بود. نتایج حاصل از برهم کنش اثر عصاره آبی و گیاه کلم و یولاف وحشی نشان داد که کمترین و بیشترین سرعت و میانگین متوسط جوانه زنی در گیاه کلم در عصاره آبی بالنگو مشاهده شد. نتایج این پژوهش استفاده از عصاره آبی بالنگو را به عنوان یک علفکش طبیعی قوت بخشید و نظر به اینکه این عصاره روند کاهشی را بر سرعت جوانهزنی و افزایش میانگین متوسط جوانه زنی در گیاه کلم وحشی داشت. بنابراین ثابت شد که گیاه تک لپه در برابر تاثیر آللوپاتیک بالنگو مقاومتر از دو لپه است. در نتیجه میتوان از عصاره بالنگو به عنوان یک علفکش طبیعی در برابر علفهای هرز به ویژه در گیاهان دو لپه استفاده کرد.

کلیدواژه ها:

آللوپاتی ، بالنگو ، سرخارگل ، کلم وحشی و یولاف

نویسندگان

آرزو پراور

دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و تکنولوژی بذر، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

سعیده ملکی فراهانی

استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

علیرضا رضازاده

استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران