بررسی ژنوتیپ های مختلف گندم دوروم در رابطه با تحمل به تنش خشکی با استفاده از روش های آماری چند متغیره
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 630
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0137
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی ژنوتیپ های مختلف گندم دوروم در خصوص تحمل به تنش خشکی، آزمایشی در تابستان 1392 در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی با استفاده از 20 ژنوتیپ گندم دوروم در دو سطح تنش خشکی (تنش 0/4 و تنش 0/7 یعنی به ترتیب 40 و 70 درصد از مقدار آب در دسترس گیاه به طور کامل تخلیه شده است، آبیاری مجدد صورت می گیرد) و یک سطح شاهد (آبیاری کامل) به صورت طرح کرت های خردشده درقالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. نتایج حاصل از تجزیه داده های چند متغیره با آزمون های مختلف (پیلای تریس، لمبدای ویلکس، هتلینگ تریس وبزرگترین ریشه روی) نشان داد که مقادیر آماره ها در همه آزمون ها در سطح احتمال 1% معنیدار است و بین سطح شاهد و سطوح تنش اختلاف معنی داری وجود دارد. نتایج حاصل از تجزیه به عامل ها نیز بیانگر این بود که در سطح شاهد 44/119% از تغییرات توسط عامل اول و 27/306% از تغییرات توسط عامل دوم توجیه شد. در سطح تنش 0/4 هم 43/098% از تغییرات توسط عامل اول و %30/130 از تغییرات توسط عامل دوم توجیه گشت. در سطح تنش 0/7 نیز 36/600% از تغییرات توسط عامل اول و 36/157% از تغییرات هم توسط عامل دوم توجیه شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم صمدی خوشخو
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی
امید سفالیان
دانشیارگروه زراعت واصلاح نباتات دانشگاه محقق اردبیلی
علی اصغری
دانشیارگروه زراعت واصلاح نباتات دانشگاه محقق اردبیلی
علی رسولزاده
استادیارگروه علوم و مهندسی آب دانشگاه محقق اردبیلی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :