بررسی روند ماهانه خشکسالی هیدرولوژیکی با استفاده از شاخص ذخیره آبهای سطحی (مورد مطالعه: حوضه آبریز بالادست سد زاینده رود)
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی خشکسالی و تغییر اقلیم
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 815
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCDCC01_022
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393
چکیده مقاله:
استفاده از معرف های هواشناسی و به خصوص بارندگی از دیر باز برای پایش خشکسالی استفاده شده و روش های زیادی بر اساس آن ارائه شدهاست. علاوه بر آ نها، معر فهای هیدرولوژیکی نیز می توانند نقش مهمی در شناسایی خشکسالی و تر سالی داشته باشند. در صورتیکهخشکسالی هواشناسی مدت زیادی ادامه پیدا کند منجر به وقوع خشکسال یهای هیدرولوژیکی و زراعی میشود. این تحقیق بر اساس آمارهایدر (SWSI) موجود در یک دوره 33 ساله به بررسی خشکسالیهای رخ داده با استفاده از شاخص هیدرولوژیکی نمایه ذخیره آب های سطحیدر تشخیص زمان شروع، خاتمه و تداوم خشکسالی، SWSI حوضه بالادست سد زاینده رود پرداخته است. نتایج ضمن تایید قابلیت های شاخص8 دوره خشکسالی را با تداوم های مختلف نشان داد. بهنظر میرسد، استفاده از معرف های هیدرولوژیکی بدلیل اثر پذیری مستقیم آن ها از سوءمدیریت در مصرف آب، بتنواند معیارهایی ایده ال برای مدیران در تصمیمگیری ها باشند
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید بابایی
دانشجوی رشته مهندسی منابع آب دانشکده مهندسی و فناوری دانشگاه تهران
عبدالنبی عبده کلاهچی
استادیار مرکز تحقیقات کم آبی و خشسالی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :