مخاطرات اجتماعی ناشی از مخاطرات طبیعی (نمونه موردی؛ خشکسالی زاینده رود اصفهان)
محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,919
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICEHH02_496
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393
چکیده مقاله:
در سالهای اخیر در شهر اصفهان نمونه هایی از مشکلات زیست محیطی و فرآیند تغییرات اکولوژیک به خوبی قابل مشاهده است، خشکی زاینده رود از مهمترین پیامدهای ناخوشایند زیست محیطی است که در این شهر مشاهده می شود و از نظر کمی تعداد خشکیهای متوالی در سالهای اخیر شاخص مهمی برای بحران زاینده رود است. در حالت کلی دو عامل طبیعی و انسانی اثرات اصلی بر خشکی رودخانه داشته اند که نقش عامل انسانی و تاثیرات خشکسالی بر آینده انسان ها به مراتب بیشتر است. هدف از این پژوهش که به روش توصیفی –تحلیلی و به کمک پرسشنامه ها و مصاحبه های میدانی صورت گرفته است، بررسی اثرات مستقیم مخاطرات طبیعی بر مخاطرات اجتماعی در محیط شهری است وضرورت این پژوهش و مواجه با خشکسالی اصفهان ار آن جا است که در صورت عدم مواجه منطقی با این فرآیند، در آینده اصفهان و نواحی مرکزی ایران با بحرانهای شدید و غیر قابل جبرانی مواجه خواهد شد.در نتیجه با بیان علل عمده خشکی زاینده رود به عنوان یکی از مخاطرات طبیعی به بررسی عواقب این خشکسالی در مسائل اقتصادی و اجتماعی شهر و به ویژه تاثیرات مدنی و پیامدهای روحی و روانی آن بر شهروندان اصفهانی و گردشگران پرداخته شده است چرا که زاینده رود با مدنیت اصفهان عجینشده است و در نهایت راهکارهائی کلی و ضرورت پیگیری حل این مخاطره مطرح شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نعیمه السادات ابطحی
عضو هیئت علمی دانشگاه شیخ بهائی بهارستان، اصفهان، کارشناسی ارشد شهرسازی گرایش طراحی شهری، دانشگاه
کبریا صداقت رستمی
عضو هیئت علمی دانشگاه شیخ بهائی بهارستان، اصفهان، کارشناسی ارشد شهرسازی گرایش برنامه ریزی شهری و منطقه ای، دانشگاه هنر اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :