کاربرد ریزپوشانی به کمک لیپوزومها در صنایع لبنی
محل انتشار: بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,155
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI22_402
تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1393
چکیده مقاله:
از جمله روشهای مقابله با باکتریها، استفاده از مواد بازدارنده رشد آنها میباشد. استفاده از مواد نگهدارنده سنتزی درمواد غذایی عوارض جانبی، تولید متابولیتهای ثانویه مضر و ایجاد مقاومت ریزسازوارهها را به همراه خواهد داشت. به این دلایلدر سالهای اخیر استفاده از نگهدارنده های طبیعی مورد توجه فراوان قرار گرفته است. یکی از این ترکیبات نایسین می باشد که کاربرد زیادی در محصولات لبنی به ویژه انواع پنیر دارد. استفاده از نایسین به فرم آزاد در پنیر، اقتصادی نبوده و بر تولید اسید وآرومای باکتریهای آغازگر، اثر بازدارندگی دارد. از طرفی، بخش اعظم نایسین به طور یکنواخت در بافت پنیر پخش و توزیعنمیگردد و نیاز به مقادیر بیشتری از نایسین خواهد بود. از محدودیت های دیگر استفاده از نایسین به شکل آزاد، برهم کنش های نامطلوب با سایر ترکیبات، تخریب و کاهش فعالیت آن در طول زمان می باشد. یکی از راهکارهای مناسب برای رفع مشکلاتمزبور، ریزپوشانی نایسین درلیپوزومها میباشد. علاوه بر این، در صنایع لبنی میتوان از لیپوزومها برای ریزپوشانی آنزیمهای مورداستفاده در رسیدن پنیر و غنیسازی محصولات لبنی با انواع ویتامینها بهره جست. به کارگیری صنعتی آنزیمهای مؤثر در تسریع رسید ن پنی ر ب ه صور ت محبو سدرو ن لیپوزومه ا موجب حمای تا ز آنزی م د ر مقاب ل ا ز دس ت رفتن ، ممانع ت از آبکاف ت سری ع کازئین و کاهش فعالیت آنها، امکان رهایش فعال و کنترلشده، اتصال هدفمند لیپوزومها به مسیل کازئین و در نتیجه عملکرد بهتر ترکی ب فعال میشود
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا رفیعی
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس تهران
محسن برزگر
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس تهران
بهنوش ماهرانی
استادیار سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :