تأثیر منظر شهری بر ایجاد هویت و آرامش بصری شهروندان

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,869

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ARCHCONF01_388

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

نابسامانی سیما و منظر شهری یکی از مشکلات عمومی شهرهای معاصر ما می باشد. در سالهای اخیر توجه به سیما و منظر شهری اهمیت بیشتری پیدا کرده و مورد توجه قرار گرفته است. اما متأسفانه، ضوابط و مقررات شهرسازی باعث بوجود آمدن فضایی مناسب در شهرهای ما نشده اند. لذا بررسی مجدد قوانین و وضع قوانین و مقررات جدید جهت ایجاد فضاهای شهری مطلوب الزامی به نظر می رسد. همچنین اکثر مقررات و ضوابط به ساختمان به دید معماری می نگرند نه شهرسازی و لازم است، خیابان و فضاهای شهری که در حقیقت از فضای بین ساختمانها تشکیل می شود را بصورت یک عنصر واحد و مهم شهری درنظر گرفت و سایر اجزاء اعم از ساختمانها و درختان و الحاقات و علائم و تابلوها و ... در خدمت کل، یعنی ایجاد فضای شهری مطلوب درآیند. و ضوابط باید در خدمت شکل گیری کل (یعنی فضای شهری باشند)، نه تنها به اجزاء به دید مستقل بنگرند. درخصوص موارد دیگر مانند مبلمان و کف سازی و تقسیمات سواره و ... نیز لازم است نگرشی نو در طراحی و ایجاد و جایگزینی آنها در خیابارن و فضای شهری انجام شود و دستورالعمل هایی جهت ساماندهی آنها طبق محل و نوع استفاده از آنها صادر شود. چرا که در مواردی مانند مبلمان شهری و تابلوهای راهنمایی و کف سازی، متولی و تصمیم گیرنده و مجری شهرداری می باشد. اما همین نیز به علت فقدان برنامه و طرح مشخص باعث نابسامانی کارکردی و بصری و آشفتگی سیمای شهری شده است. در این که با حمایت و همکاری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، صورت پذیرفته است؛ پس از اشاره ی مختصری به تعاریف و مبانی نظری موضوع مورد بحث، به ارتباط بین مبلمان شهری با آرامش بصری و سلامت روانی و ایجاد حس هویت و سرزندگی شهری پرداخته و سپس به ارائه راهکارهای مؤثر در طراحی های متناسب شهری پرداخته می شود.

کلیدواژه ها:

فضا و مبلمان شهری ، منظر شهری ، هویت شهری ، آرامش بصری

نویسندگان

محمدجواد فیضی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

علیرضا امجدی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

پروین شیخی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بهادری، منصور، روانشناسی کارکردی رنگها، نشر مدرسه نو 1380، ...
  • صالحی، اسماعیل، "آسایش بصری"، نشر تهران .1387 _ ...
  • ضوابط و مقررات ارتقاء کیفی سیما _ منظر شهری- مصوبه ...
  • زاهدی یگانه امیر، قدرجانی راضیه، مبلمان شهری از منظر و ...
  • فیضی، محمد جواد، پایان نامه کارشناسی ارشد، "ساماندهی فضای حرکت ...
  • فیضی، محسن، مقاله منظر شهری، ماهنامه منظر .1389، ...
  • قریب، فریدون، "امکان سنجی ایجاد مسیرهای پیاده و دوچرخه در ...
  • نوایی، حمید، رنگ شهر در زندگی اجتماعی، مجله منظر .1389، ...
  • گلکار، کورش، "کندوکاو در تعریف طراحی شهری"، تهران، مرکز مطالعات ...
  • adesignmafia.com 11- sil.i ...
  • نمایش کامل مراجع