تأثیر قارچ مایکوریزا آربسکولار و باکتری برادیریزوبیوم ژاپونیکوم در سطوح مختلف کود فسفره بر عملکرد و اجزاء عملکرد سویا رقم کتول

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 641

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCNCA02_189

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

امروزه استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی علاوه بر تخریب خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی خاک سبب کاهش کیفیت محصولات کشاورزی شده است. این تحقیق در تابستان سال زراعی 90-91 با هدف بررسی اثرات قارچ مایکوریزا و باکتری برادیریزوبیوم ژاپونیکوم در سطوح مختلف کود فسفره در جهت کاهش اثرات مخرب کودهای شدیمیایی و افزا یش عملکرد سویا رقم کتول در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان انجام گردیدد. به این منظور سه سطح مایکوریزا ( 0 Glomus mosseae، Glomus intraradices)، دو سطح استفاده و عدم استفاده از باکتری و سه سطح فسفر خالص (0،1.32،2.64 گرم در مترمربع) بصورت کرت های دو بار خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی بر روی سویا و در سه تکرار مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که هر یک از تیمارهای مایکوریزا، باکتری و فسفر سبب بروز اختلاف بسیار معنی داری در عملکرد و هر یک از اجزاء عملکرد شدند. در حالیکه هیچ یک از اثرات متقابل این تیمارها اختلاف معنی داری را در صفات نامبرده نشان ندادند. بین استفاده از مایکوریزا و عدم استفاده از آن اختلاف معنی دار بود، اما بین دو گونه مایکوریزا تفاوت معنی داری مشاهده نشد. تفاوت بدین استفاده و عدم استفاده از فسفر در تعداد دانه در غلاف، وزن هزار دانه و عملکرد معنی داری بود و در تعداد غلاف در بوته تنها بین استفاده از فسفر گرم و عدم استفاده از آن اختلاف معنی داری مشاهده گردید. اختلاف دو سطح استفاده از فسفر تنها در عملکرد معنی دار بود. در حالیکه بین استفاده و عدم استفاده از باکتری در تمام صفات اخدتلاف معنی داری حاکم بود . بطورکلی می توان نتیجه گرفت که استفاده از مایکوریزا و باکتری از طریق تقویت صفات رویشی و زایشی گیاه در افدزایش عملکرد سویا و کاهش مصرف کودهای سنتتیک بسیار مؤثرند.

نویسندگان

متانت دماوندی

دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس

حسین صبوری

دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس

عباس بیابانی

دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس

سامیه رییسی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دادنیا، م. ح. و خدابنده، ن. 1379. بررسی افزایش عملکرد ...
  • عی‌آباد فراهانی، ح، لباسچی، .ح. شیرانی‌راد ا.ح. ولدآبادی، ع، حمیدی، ...
  • . عی‌آبادی فراهانی، ح، و ولدآبادی، ر. 1389. نقش قارچ ...
  • کاظمی، ش.، گالشی، س.، قنبری، ا.، و غلامعباس، ک. 1384. ...
  • یادگاری، .، _ و دانشیان، ج. 1382. بررسی اثرات تلقیح ...
  • /681 c 3/857 b 4/018 a 0/143 ...
  • /084 b 5/253 a 5/256 a 0/050 ...
  • Gupta, M. L., Prasad, A., Ram, M. and kumar, S. ...
  • Meghvansi, M. K., Prasad, K., Harwani, D., and Mahna, S. ...
  • نمایش کامل مراجع