سال انتشار: 1386
محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران
کد COI مقاله: NCEA02_001
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,535
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی رویشگاه های بنه در استان خراسان جنوبی
چکیده مقاله:
بنه یکی از گونههای درختی مقاوم به خشکی است که در کوهستان های خشک و نیمهخشک میرویـد . ایـن گونـه گیـاهی علاوه بر کاربردهای خوراکی و صـنعتی نقـش بـسزایی در تنـوع زیـستی، بـه ویـژه در مـورد حیـات وحـش دارد . شناسـایی رویشگاه این درخت در مناطق مختلف می تواند کمک مؤثری در جلوگیری از تخریب این سرمایه ملی باشد . این پـژوهش به منظور مطالعه و بررسی وضعیت رویشگاه های بنه در استان خراسان جنوبی انجام شد . مناطق مهم دارای پوشش گیاهی بنه در این استان عبارتند از : دشت مرغ ( حومه درمیان ) ، چنشت ( حومه سربیـشه ) ، چهکنـد ( حومـه بیرجنـد ) ، شـاه سـلیمان علـی PH ( حومه خوسف ) و افضل آباد ( حومه نهبندان .) مطالعه خاک منـاطق مـذکور نـشان داد در اغلـب منـاطق مـورد بررسـی خاک قلیایی و بافت خاک لوم - شنی بوده و در مورد عناصر غذایی ازت و فسفر کمبود زیادی وجود دارد . در منطقـه مـرغ و چنشت درختان بنه مشاهده شده متعلق به دو گونه Pistacia atlantica و P. khinjuk و در سایر مناطق فقـط متعلـق به گونه Pistacia atlantica بود . بیشترین پراکنش درختان بنه در منطقـه افـضل آبـاد و مـرغ مـشاهده شـد . در ایـن دو منطقه نهالهای جوان بنه دیده نشد . این امر را می توان به خشک سالیهای اخیر نسبت داد . جهت حفـظ و گـسترش پ وشـش گیاهی بنه در این مناطق نهالکاری و آبیاری آنها توصیه میشود . با توجه به وجود نهالهای جوان بنـه در دو منطقـه چهکنـد و چنشت میتوان نتیجه گیری کرد که امکان گسترش پوشش گیاهی بنه در این منـاط ق وجـود دارد . بـه جهـت شـیوع آفـت کرم مغز خوار بنه در برخی مناطق ( به ویژه افضلآباد ) بررسی روشهای مختلف مبارزه با این آفت ضروری است . در مورد بهرهبرداری اقتصادی از این رویشگاه ها پیشنهاد میشود در خصوص چگـو نگی اسـتخراج سـقز ( بـه ویـژه در افـضل آبـاد ) و همچنین امکان پیوند زدن پسته روی پایه بنه مطالعاتی صورت گیرد
کلیدواژه ها:
پسته وحشي ( بنه ) ، خراسان جنوبي، خاك، بهرهبرداري اقتصادي، پوشش گياهي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/28046/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ثقه الاسلامی، محمدجواد و پویان، محسن و موسوی، سیدغلام رضا،1386،بررسی رویشگاه های بنه در استان خراسان جنوبی،دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران،گرگان،،،https://civilica.com/doc/28046
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1386، ثقه الاسلامی، محمدجواد؛ محسن پویان و سیدغلام رضا موسوی)
برای بار دوم به بعد: (1386، ثقه الاسلامی؛ پویان و موسوی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- مدل سازی تغییرات سرزمین (LCM) شهر تویسرکان با استفاده از نقشه های دو زمانه NDVI و داده های بارش
- روش های سنتی استحصال آب باران
- مطالعات تعیین تولید و تیپ بندی پوشش گیاهی و تعیین ظرفیت چرایی بخش مراتع بیابانی ذخیره گاه زیست کره توران
- اندازه گیری عناصر گیاه
- شبکه عصبی مصنوعی و کاربرد آن درمدلسازی در ابخیزداری
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- فاکتورهای موثر در آب برای پرورش ماهی
- آشنایی با تالاب زریوار و خصوصیات زیستی آن
- بررسی تنوع ژنتیكی برخی گونه های زعفران ایران با استفاده ازخصوصیات کروموزومی
- پیش بینی قیمت سهام شرکت های کشاورزی در بورس اوراق بهادار تهران (مطالعه موردی شرکتهای صنعت زراعت و خدمات وابسته)
- اصول کلی برگذاری مزایده در شهرداری (حوزه خدمات شهری)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.