بررسی تاثیر القای مقاومت در گندم روی پارامترهای زیستی شته ی سبز گندم، (Fabricius) Sitobion avenae (Hemiptera: Aphididae) تحت شرایط آزمایشگاهی
محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,029
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCOCA02_090
تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393
چکیده مقاله:
مقاومت القایی گیاهان نسبت به حشرات یک پدیدهی شایع است که در اثر واکنش گیاه به تغذیه یا تخمگذاری آفت روی گیاه در برابر حشرات آفت ایجاد میگردد. در این تحقیق به منظور القای مقاومت، ارقام گندم برای پنج دورهی زمانی (0، 2، 4، 6، 8 روز) با شته ی سبز گندم، sitobion avenae (fabricius) در شرایط آزمایشگاهیدر دمای C0 2 ± 25، رطوبت نسبی 5 ±60 درصد و دوره ی نوری 14 ساعت روشنایی و 10 ساعت تاریکی الوده و سپس تأثیر آلودگی قبلی آن روی برخی پارامترهای نشو و نمای شته ی سبز گندم بررسی شد. از نظر میانگین طول دوره ی نش و نما بین دو رقم گندم و 5 تیمار زمانی در سطح احتمال 5 درصد اختلاف معنی داری مشاهده شد. میانگین طول دوره ی نشو و نمای پوره ها در رقم سای سونز و شیرودی به ترتیب 3/0 ± 10/2 و 0/1 ± 7/9 روز بود، بیشترین و کمترین میانگین طول دورهی نشو و نمای پورهها در رقم سایسونز و شیرودی به ترتیب 10/3 روز مربوط به تیمار شاهد و 7/6 روز مربوط به تیمار 2 روز آلودگی قبلی بود. بیشترین و کمترین میانگین تعداد نتاج تولید شده در رقم شیرودی و رقم سایسونز به ترتیب 19/1 و 6/4 پوره بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
منیژه پناهی خانقاه
دانشجوی کارشناسی ارشد حشرهشناسی کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی،
قدیر نوری قنبلانی
استاد گروه گیاهپزشکی دانشگاه محقق اردبیلی،
جبرائیل رزمجو
دانشیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه محقق اردبیلی.
سیدعلی اصغر فتحی
دانشیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه محقق اردبیلی.