اثرات و روش های تجزیه و تحلیل اثرات زیست محیطی پروژه ها در شهر ها (مطالعه موردی اثرات زیست محیطی شهرک های صنعتی در شهرستان ابهر)
محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,120
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ARCHITECTURE01_503
تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1393
چکیده مقاله:
کلیه طرح ها و پروژه های بزرگ تولیدی و خدماتی باید بیش از اجرا و در مرحله انجام مطالعات امکان سنجی و مکان یابی بر اساس ضوابط پیشنهادی شورایعالی حفاظت محیط زیست و مصوب هیات وزیارن مورد ارزیابی محیط زیستی قرار گیرند رعایت نتایج ارزیابی توسط مجریان طرح ها و پروژه های مذکور الزامی است نظام بر حسن اجرای این ماده بر عهده سازمان برنامه و بودجه می باشد. شهرک های صنعتی بهترین موقعیت را برای جلوگیری از استقرار از واحد های متفرقه غیرعلمی و تغییر کاربری های نامناسب دارند و کنترل زیست محیطی فعالیت ها در آن آسان و بهتر انجام می گیرد ضمن آنکه برای صاحبان فعالیت های تولیدی و صنعتی نیز به دلیل استفاده از زیرساخت های مشترک استقرار در این قبیل مکان ها با صرفه تر می باشد سیستم تصفیه فاضلاب صنعتی و انسانی هم به خودی خود حل می گردد همه اینها به شرطی امکان پذر خواهد بود که مکان یابی ها و استقرار واحدها مناسب انجام گیرد در این مقاله کوشش خواهد شد که به تاثیرات منفی شهرک های صنعتی که بدون ارزیابی زیست محیطی اجرا می شود پرداخته همچنین با ارائه راهکاری مناسب تاثرات منفی شهرک های صنعتی را بر محیط زیست کاهش دهیم. شهرستاسن ابهر دارای شش شهرک صنعتی، هیدج، شریف، افق، ابهر 4، سلطانیه، صائین قلعه که از این تعداد در 2 شهرک صنعتی امکان استقرار صنایع میسر می باشد. شهرک های صنعتی ابهار و خرمدره مجزو مطالعات زیست محیطی ندارند شرکت شهرک های صنعتی استان که اقدامات آنها باید از صافی های فیلتر محیط زیست گذر کند سرمایه گذاران را در سرگردانی قرار می دهند حتی برای اتمام فاز مطالعاتی ارزیابی زیست محیطی برخی شهرک های صنعتی مستقر در ابهر و خرمدره اقدام نکرده ولی سرمایه گذاران به آنجا سوق داده می شوند با این جود شرق استان کشش لازم به لحاظ مطالعات آمایش سرزمینی در مباحث سرمایه گذاری صنعتی را ندارند در حوزه استقرار صنایع علی الخصوص شهرک های صنعتی مشکلاتی وجود دارد اگر در اجرا غیرمنطقی عملی شود و مباحث جدی گرفته نشود در آینده کاملا با غیرهمگنی های مواجه می شویم که متاسفانه زمینه خروج فرصت های سرمایه گذاری، کارآفرینی را فراهم می آورد، هم اکنون زمینه های مناسب فراوانی برای استقرار واحدهای صنعتی حتی آلاینده داریم که متاسفانه توجهی به آنها نشده و خالیمانده اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیه عسگری
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور بوئین زهرا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :