بررسی ومقایسه الگوی زمانی و مکانی خشکسالی های استان کرمانشاه و ارائه راهکارهای مدیریتی برای مقابله بااثرات آن بر منابع آب شرب روستایی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 544

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WRM05_223

تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1393

چکیده مقاله:

خشکسالی از پدیده های خزنده محیطی است که خسارت های زیادی را بر منطقه تحت تاثیر تحمیل می کند و به عنوان بلای طبیعی و پدیده ای اجتناب ناپذیر، از دیرباز در پهنه وسیع کشورهای مختلف به خصوص کشورهای مستقر در مناطق گرم و خشک به کرات وقوع یافته و می یابد.با توجه به بروز مشکلات خشکسالی درچند سال اخیردر استان کرمانشاه و تاثیرات آن بخصوص در بخش خدمات آبرسانی در روستاها با توجه به کاهش تعداد منابع آبی برآن شدیم که تحقیق حاضررا بر مبنای وضعیت بارش و خشکسالی در استان کرمانشاه در سال 1388-1389 با استفاده از نمایه درصد از نرمال PN و نمایه بارش استاندارد شده SPI مورد بررسی وتجزیه و تحلیل قرارداده و همچنین به شناخت مدیریت خشکسالی و در نتیجه ارائه راهکارها یی بر ای مقابله با خشکسالی به گونه ا ی که میزان خسارات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی به خصوص کم آبی ناشی از خشکسالی کاهش یابد نیز ارائه گردید. براساس اطلاعات بدست آمده از سازمان هواشناسی استان و براساس داده های نمایه درصد از نرمال برای همه ایستگاه ها کوچکتر از 1 (کمتر از 100%) و نمایه بارش استاندارد شده همه ایستگاههامنفی می باشد و آب وهوای استان در سال گذشته در وضعیت خشکسالی ملایم قرار میگیرد . این شرکت در سال 1388 تعداد 430 روستا و با اعتباری معادل 1036307 دلار ودر سال 1389 تعداد 304 روستا و با اعتبار معادل 1034230 دلار آبرسانی سیار نموده است. این مسئله می تواند چالش های همچون صرف اعتبارات عمرانی در امورات روزمره به جای سرمایه گذاری در زیر ساخت های تامین آب مطمئنه ، مسائل مرتبط با ایجاد اختلال در کیفیت آب ، ایجاد ناهماهنگی و چالش بین سازمانهای متولی آب .... را باعث میگردد.

نویسندگان

میترا شریف پور

شرکت آب و فاضلاب روستایی کرمانشاه, نویسنده اصلی

فرامرز شوهانی

شرکت آب و فاضلاب روستایی کرمانشاه

علی جمالوندی

شرکت آب و فاضلاب روستایی کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Thomas B.McKee et al., "The relationship of drought frequency and ...
  • C.T.Agnew, "Using the SPI to identify drought", Drought Network News, ...
  • http://amsgloss ary. allenpress.com ...
  • _ irimo. ir/fars /publ ication/index. asp ...
  • نمایش کامل مراجع