پیش بینی تغییرات اقلیمی ایستگاه سینوپتیک ارومیه در دوره 2030-2011 میلادی با استفاده از ریز مقیاس نمایی آماری خروجی مدل ipcm4
محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 740
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GUPSD01_0949
تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393
چکیده مقاله:
هدف پژوهش آشکارسازی و پیش بینی تغییرات اقلیمی ایستگاه سینوپتیک ارومیه در راستای شناخت وضعیت اقلیمی حال و مدلسازی داده های اقلیمی در دهه های آینده می باشد. در این پژوهش از داده های دمای کمینه، دمای بیشینه، ساعت آفتابی و بارش مدل IPCM4 و داده های واقعی ایستگاه سینوپتیک دوره آماری (2008-1989) استفاده شده است. داده های سناریو A1B مدل گردش عمومی جو IPCM4 جهت ارزیابی و پیش بینی تغییرات اقلیمی ایستگاه سنوپتیک ارومیه در دوره 2030-2011 میلادی توسط مدل آماری LARS-WG ریز مقیاس شدند. نتایج مطالعات حاکی از افزایش میانگین دماهای حداکثر و حداقل به ترتیب 0/6 و 0/8 درجه سانتی گراد در دوره پیش بینی شده می باشد. روند بارش سالانه نشانگر کاهش 0/07 بارش در دوره آتی می باشد. مطالعه روند ساعت آفتابی در دو دوره منشاء ذاتی و پیش بینی شده نشان می دهد که روند تغییرات افزایش و این افزایش در حدود 0/08 می باشد. به طور کلی در ایستگاه ارومیه تغییرات اقلیمی بیشتر نمایانگر افزایش دما و کاهش بارش در دوره آتی می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مینا الهامی مقدم
دانشجوی کارشناسی ارشد آب و هواشناسی کاربردی، دانشگاه محقق اردبیلی
برومند طالحی
دانشیار گ روه جغرافیای طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :