جستاری بر باز زنده سازی معماری بومی مسکن روستایی جهت بازسازی مناطق زلزله زده (نمونه موردی: روستاهای کوهستانی زاگرس جنوبی استان فارس، ممسنی)
محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,017
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GUPSD01_0767
تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393
چکیده مقاله:
الگوهای مسکونی مورد استفاده روستائیان در طول قرون متوالی با توجه به شرایط محیطی، اجتماعی و اقتصادی متناسب با نیازهای ساکنین تکامل یافته و تداوم این الگوها د ر طول زمان نشانگر عملکرد مثبت آنها و تطبیق با شرایط زندگی روستائیان است. با این وجود علی غرم داشتن کارکردهای مناسب و معماری بی نظیر مسکن روستایی، در سال های اخیر فرسودگی کالبدی تعدادی از این خانه ها سبب شده است که در برابر سوانج طبیعی از جمله سیل و زلزله بسیار آسیب پذر باشند و مشکلاتی را برای اهالی روستا به وجود آورند. از جمله این روستاهای زلزله زده، روستاهای واقع در دهستان جوزار شهرستان ممسنی پس از زلزله سال 1389 می باشد. بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اقدام به بازسازی مسکن روستائیان پس از این زلزله کرده است، گرچه درپاره ای از موارد مشاهده شده است که توجه لازم در زمینه احداث خانه های مسکونی منطبق بر طرح های بومی بوده است اما به نظر می رسد در اکثر موارد الگوهای مورد استفاده در این بازسازی ها بدون در نظر گرفتن الگوهای معماری بومی، معیارهای فرهنگی، رنگ و مصالح بومی و بافت ارگانیک روستاها صورت گرفته باشد. با توجه به این که این منطقه با داشتن سابقه تاریخی طولانی دارای نوعی خاص از معماری کوهستانی می باشد. توجه به الگوهای بومی ضروری به نظر می رسد. مقاله حاضر سعی در ارائه الگوی مناسب مسکونی با توجه به معماری بومی منطقه دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید نظری
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس
سمیه خادمی
دانشجوی دکتری شهرسازی دانشگاه خوارزمی تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :