الزامات ساماندهی پیادهروهای شهری به منظور ارتقاء سلامت روان شهروندان نمونه مطالعه بخشی از پیاده روی خیابان شهید مدنی ناحیه 1 منطقه 7 شهرداری تهران
محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,125
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCAU01_121
تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
انسان از فضا برای فعالیتهای مختلف استفاده میکند، بنابراین فضاهای انسانی میبایست بر مبنای رفتارها و فعالیتهای انسان طراحی شوند. در این میان پیادهروها، که نخستین حلقه ارتباطی مناطق مسکونی با سایر کاربریها و نخستین فضای تعاملات اجتماعی افراد میباشد، طراحی و ساماندهی آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. شکی نیست که پیاده روهای شهری در ارتباطی تنگاتنگ با سلامت روان شهروندان میباشد و امروزه با گسترش فیزیکی شهرها و به دلایل متعدد، نقش و اهمیت آن در تعاملات اجتماعی کمرنگتر شده وپیاده روی رو به کاهش گذاشته است . در این مقاله از یک سو جنبه های نظری و مبانی شهرسازی پیاده روها وتجارب جهانی آن مورد بررسی قرارگرفته و از طرف دیگر، به مطالعات کتابخانه ای ومشاهدات میدانی ومقایسه دستاوردهای حاصل از مطالعات نظری با وضع موجود(مطالعه موردی)پرداخته شده است.تاکید این مقاله در مسیرشناسایی چالشهای فراروی ساماندهی پیاده روهای شهری بر این است که اولاً نقش و اهمیت پیاده روها در فضای شهری، علیرغم گستردگی مفهوم آن مورد مطالعه قرارگیرد؛ ثانیاً با مطالعات نظری ومشاهدات میدانی صورت گرفته، لزوم ساماندهی پیاده روها به منظور ارتقاء سلامت روان شهروندان بررسی گردد.همچنین لزوم سامان بخشی به عوامل بنیادی و ریشه ای تأثیرگذار بر پیاده روها، از سطوح ملی تا محلی که دچار آسیبهای متعدد هستند نیز مورد توجه قرارگرفته است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کیومرث حبیبی
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شهرسازی دانشگاه کردستان
زهرا سن شناس
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری ومنطقهای دانشگاه علم وصنعت ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :