معرفی رفتارهایی از روستاییان برای پایداری خاک زراعی در روستاهای کوهپایه ای استان یزد
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,515
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_749
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
ساکنین مناطق خشک برای آب و خاک تقدس ویژه ای قائل هستند . و این فرهنگ قرنها به حفاظت و پایداری این منابع کمک نموده است . زرتشتیان با اعتقاد بر اینکه آب و خاک دو ماده مقدس می باشد از هر نوع آلودگی و اتلاف و اسراف در آنها خودداری می نمایند . در فرهنگ اسلام هم آب به عنوان یک سرمایه معنوی و خاک بعنوان یک تماشاگه راز مطرح شده است، که مسلمانان باید در حفاظت آنها بکوشند . مردم در روستاها و آبادیهای استان یزد برای حفظ و پایداری خاک رفتارهای ویژه ای داشته، مجموعه ای از تجربه ها و رفتارهای حکیمانه در زندگی ساکنین این مناطق مشهود است . برای معرفی این فرهنگ طرح تحقیقاتی تحت عنوان جمع آوری و ثبت دانش کشاورزی در شهرستان تفت به اجرا در آمد که در آن مجموعه رفتارهای تجربی مردم در زمینه آب و خاک و از جمله حفظ و بهره برداری پایدار خاک شناسایی و ثبت شدند . مساحت حوزه مورد مطالعه حدود 6000 کیلومتر مربع با 474 روستا می باشد که از این روستاها بعنوان جامعه آماری برای رفتارشناسی بهره برداری و این مقاله تنظیم شده است . قبل از این دهقان تفتی و همکاران (1) مواردی دانش بومی در تقویت حاصل خیزی خاک را معرفی نموده اند که از جمله آنها، گداختن کلوخه های خاک، بهره برداری از نوعی علوفه مرتعی بنام خشیر و غیره است
نویسندگان
محمدعلی دهقانی تفتی
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد
محمد ابوالقاسمی
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد
مهدی سلطانی گرد فرامرزی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :