تاثیر روشهای مختلف کشت در شرایط شور بر عملکرد گندم در استان یزد
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,530
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_713
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
در مناطق مختلف ایران کشاورزی در شرایط آب و خاک شور سابقه طولانی داشته و کشاورزان با تجربه، مدیریتهای مختلفی را به منظور کنترل شوری اعمال مینمایند . ولی باید توجه داشت که به منظور دستیابی به حداکثر عملکرد بدون تخریب منابع آب و خاک باید مدیریت بهینه و هماهنگی را در رابطه با فاکتورهای مختلف موثر در تولید بکار برد . اهمیت استراتژیک گندم در سیاستهای تولیدی، لزوم بررسیهای همه جانبه در ارتباط با افزایش توان تولید در اراضی تحت تاثیر شوری و بهبود مدیریت کاربرد آبهای با کیفیت نامناسب به منظور تولید پایدار باعث شده تا تحقیقات همه جانبهای در ارتباط با مسائل مختلف کشت در سطوح مختلف شوری آب صورت گیرد . بطور کلی محققین سه راهبرد را برای افزایش عملکرد گندم در خاکهای شور مورد توصیه قرار دادهاند ).1) ایجاد محیط مناسب با حذف شوری در طول مراحل رشد (2) افزایش سطح عناصر غذایی در خاکهای فقیر (3) افزایش تعداد ساقه اصلی با افزایش تراکم کاشت . در این طرح تاثیر روشهای کاشت گندم که یکی از روشهای راهبرد اول بوده و هدف آن انتقال شوری از منطقه ریشه میباشد مورد توجه قرار گرفته است
نویسندگان
بابک خیام باشی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
محمد فیضی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
غلامرضا سعادتمند
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
احمدرضا اخوتیان اردکانی
کارشناس ارشد کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :