بررسی تاثیر مقاومت مکانیکی خاک در روش های مختلف کاشت و مقادیر مختلف آبیاری بر عملکرد گندم

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,317

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_570

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

خشکی ( و مقاومت مکانیکی حاصل از خشکی ) از عوامل محدود کننده رشد و عملکرد محصولات در مناطق خشک می باشد . در طول تنش خشکی، مقدار آب و پتانسیل آب گیاهان کاهش می یابد و منجر به کاهش معنی داری در جذب CO2 که برای عمل فتوسنتز لازم است می گردد [.5] لی و همکاران [3] مشاهده کردند که در مقایسه با تیمارهای بدون آبیاری، انجام آبیاری در دوره خشکی بطور معنی داری می تواند بیوماس ریشه را افزایش دهد . کمبود رطوبت در گندم بهاره سبب کاهش رشد اندامهای هوایی و فتوسنتز می گردد [.4] در بررسی انجام شده توسط فاهونگ و همکاران [2] بر روی دو رقم گندم در یک خاک لومی مشاهده شد که در روش کاشت جوی و پشته ای مقدار خلل و فرج خاک بیشتر از روش کاشت مسطح بوده است که سبب کاهش وزن مخصوص ظاهری خاک گردیده است؛ همچنین روش کشت جوی و پشته ای در مقایسه با کشت مسطح موجب افزایش جذب ازت همراه با افزایش 10 درصدی در عملکرد گندم گردید . بکر و همکاران [1] مشاهده کردند که در روش جوی و پشته ای وزن مخصوص ظاهری خاک، نفوذپذیری و در نهایت ساختمان خاک بهبود یافته و عملکرد دانه گندم 18 درصد نسبت به کشت مسطح بیشتر بود . شفیق و همکاران [6] در یک آزمایش مزرعه ای در یک خاک شور و سدیمی با بافت لوم رسی شنی در دو روش فاروئی و مسطح مشاهده کردند که به ترتیب حدود 68 و 47 درصد افزایش در عملکرد دانه و بیوماس ریشه تحت روش آبیاری فاروئی در مقایسه با روش آبیاری کرتی در ذرت به دست آمده است . به دلیل وجود تنش های رطوبتی ( و یا مقاومت مکانیکی حاصل از خشکی ) در اراضی منطقه سیستان، این تحقیق با یافتن مناسبترین روش کاشتی که سبب کاهش وزن مخصوص ظاهری خاک، افزایش رشد ریشه و در نهایت سبب افزایش عملکرد در سطوح مختلف آبیاری شود انجام گردید

نویسندگان

محمدرضا پهلوان

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان

سیدعلیرضا موحدی نائینی

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

غلامرضا اعتصام

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان

غلامعلی کیخا

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bakker, D.M., Hamilton, G. J., Joulbrooke, D. J., and Spamn, ...
  • Fahong, W., Xuging, W., and Sayre, K. 2004. Comparison of ...
  • Li, Z., Li, W., and Li, W. 2004. Dry-Period irrigation ...
  • Liu, H., Li, F., and Xu., H. 2004. Deficiency of ...
  • Molnar, I., Gaspar, L., Sarvari, E., Dulari, S., Haffman, B., ...
  • Shafiq, M., Hassan, I., and Hussain, Z. 2002. Influence of ...
  • نمایش کامل مراجع