کاربرد slurry دام به عنوان کود غنی از نیتروژن برای پوساندن بقایای گیاهی
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,054
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_400
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
Slurry دام یا شیرابه بستر دام، مایع غلیظی است که از ادرار و کود دامی و فاضلاب دامداریها به دست میآید در بسیاری از دامداریها شیرابه بستر دام در حوضچههائی جمعآوری و در محلهای خاصی دفن میشود . با توجه به حجم بالای شیرابه دفن شده، احتمال انتقال آنها به لایههای زیری و آلودگی آبهای زیرسطحی وجود دارد . از طرفی این ترکیب غنی از نیتروژن، ماده آلی، فسفر و دیگر عناصر مفید برای افزایش حاصلخیزی خاک میباشد . به دلیل نیتروژن بالا slurry میتواند جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی بویژه کود اوره باشد.
با توجه به کمبود ماده آلی در بیشتر اراضی کشاورزی مناطق مرکزی کشور، برگرداندن بقایای گیاهی به خاک دارای اهمیت زیادی میباشد . یکی از مشکلات مربوط به برگرداندن بقایای گیاهی به خاک، نسبت بالای کربن به نیتروژن در این بقایا و احتمال کمبود نیتروژن برای گیاه بعدی میباشد . با توجه به کشت فشرده محصولات در بسیاری از اراضی کشاورزی، زمان کافی برای تجزیه بقایا و تعدیل نسبت کربن به نیتروژن وجود ندارد . در این شرایط برای جبران کمبود نیتروژن، اضافه کردن کودهای نیتروژندار به ویژه اوره به مخلوط بقایا و خاک توصیه میشود .
دراین آزمایش تأثیر slurry دام به عنوان منبع غنی از نیتروژن بر جمعیت میکروبی خاک و افزایش سرعت پوسیدگی بقایای گیاهی مورد بررسی قرار گرفته و با اوره مقایسه شد .
نویسندگان
سیدمحمد یحیی بیدکی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان .
محمدعلی حاج عباسی
دانشیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان