بررسی کارآئی منابع مختلف کودهای ازته درخاکهای متفاوت زیر کشت زراعت گندم مازندران
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,333
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_306
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
برای تولید اقتصادی گندم ، مدیریت نیتروژن از اولویت ویژه ای برخوردار است و استفاده مناسب از کودهای نیتروژنی برای افزایش تولید گندم ازضروریات کشت این محصول می باشد Fatima و همکاران 1992 زیرا که نیتروژن محدودکننده ترین عنصرغذائی درمقیاس جهانی بوده و محور اصلی تمامی کودها بشمار می رود سالاردینی 1371 زمان مصرف کود به عوامل متعددی مانند قدرت تحرک پذیری کود , روش مصرف کود , خصوصیات خاک و شرایط اقلیمی منطقه بستگی دارد ولد آبادی ] [ 1992 ] Papastylianou . [ 1372, اعتقاد داردکه درمورد گندم می توان کودهای نیتروژنی را تماماً درپائیزو یا اینکه مقداری ازآن را درزمان کاشت ( پائیز ) و بقیه آن را بصورت سرک استفاده نمود . معمولاً دومین روش کاربرد کودهای نیتروژنی زمانی انجام می گیرد که احتمال وقوع بارش نسبتاً زیاد است . Ellen و [ 1980 ] Spiertz مشاهده کردند که مصرف نیتروژن به صورت سرک در بهارباعث افزایش راندمان و باز یافت این عنصر توسط گندم شده است . میزان جذب ازت توسط گندم تا مرحله پنجه زدن 4 درصد , از مرحله پنجه زدن تا تشکیل خوشه 25 درصد و ازاین مرحله تا تکامل دانه 30 درصد می باشد . مصرف زیاد ازت درگندم موجب افزایش نسبی وزن کاه به دانه می گردد . Rau و همکاران ] [ 1999 اظهار می دارد که متاسفانه کودهای ازتی به صورت موثراستفاده نشده و کارآئی ازت برای غلات در دنیا حدود 33 درصدمی باشد . یکی از روشهای افزایش کارآئی کود نیتروژن آن است که کود به طور مداوم نیتروژن را به میزان نیازفیزیولوژیکی گیاه تامین نماید . ( باقری و همکاران (1384, گزارش می نمایند که مصرف اوره با پوشش گوگردی نسبت به مصرف دیگرکودها نیتروژنی اختلاف معنی داری در عملکرد ایجاد نکرده است البته شاید به خاطر عدم مصرف سرک کودهای ازته دراین تیماربوده است . دراین بررسی کارآئی منابع مختلف کودهای ازته در دو بافت سبک وسنگین و یک خاک شورمورد مقایسه قرارگرفته است
نویسندگان
محمودرضا رمضانپور
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
اسماعیل جعفرزاده
کارشناس آمار و کامپیوتر ساری
معصومه رشیدی
کارشناس آمار و کامپیوتر ساری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :