اثرات شوری ( کلرید سدیم ) بر شدت فتوسنتز، نسبت پتاسیم به سدیم و رشد و نمو در سه رقمگندم
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,573
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_258
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
غلظت زیادی نمک در خاک ها سبب کاهش عملکـرد در دنیا شده است . مشکل شوری بسیار جدی است به طوری که در جهان تقریباً 1000 میلیون هکتـار از خاکها تحت تأثیـر شوری قرار دارند ) Szaboks ، (1994 که تقریباً %7 کل زمین ها را شامل می شود . از 1/5 میلیون هکتار زمین زراعی تقریبـاً %5 تحت تأثیر شوری قرار دارند ( 1986 ،Termaat و Munns ) مشکل شوری در طول زمان ثابت نمانده و متاسفانه سال به سال به سطح آن مخصوصاً در مناطق خشک و نیمه خشک افزوده می گردد . زمینهای تحت آبیاری تقریباً 33 درصد غذای دنیا را تامین می کنند
بنابراین شورشدن این خاکها خیلی خطرناک بوده و تولید را تهدید می کند . یکی از عمومی ترین تاثیرات بازدارندگی رشد توسط شوری، تجمع غلظت سدیم Na و کلر Cl است ( ملکوتی و همکاران، 1381 ؛ خوش گفتار منش و سیادت، 1381 ؛ همایی،1381)
نویسندگان
احمد بای بوردی
عضو هیات مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی
سیدجلال طباطبایی
استادیار دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :