طراحی مدل ریاضی ارزیابی و عملکرد وزارت صنایع و معادن بر اساس مدل AHP , TOPSIS و SAW
محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت عملکرد
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,604
فایل این مقاله در 53 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCPM02_023
تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1385
چکیده مقاله:
کیفیت و اثر بخشی مدیریت نظام اجرایی عامل حیاتی و مهم در تحقق برنامه های توسعه و کامیابی و رفاه ملت ها است، بالا بودن هزینه سازمانهای دولتی برای ارایه خدمات و محصولات گوناگون و تهیه و تامین این هینه ها از منابع عمومی که روز به روز محدودتر می شوند و پایین بودن اثر بخشی این سازمان ها، دولت ها را به این فکر انداخته است که تحقق اهداف سازمان را مورد توجه جدی قرار دهند. توجه به نتایج و تحقق اهداف، بهبود مستمر کیفیت خدمات و محصولات، تامین رضایت شهروندان و انجام هدفمند امور در سازمانهای دولتی توجه به مدیریت عملکرد را الزامی می نماید. بنابراین در پی احساس این ضرورت در راستای ارتقاء پاسخگویی دستگاه های اجرایی و نیز افزایش اعتماد عمومی نسبت به عملکرد سازمانهای اجرایی طراحی نظام جامع مدیریت عملکرد اجتناب ناپذیر می باشد.
بر این اساس و در پی انجام مطالعات کتابخانه ای و الگوهای ارزیابی عملکرد در دیگر دولت ها، نسبت به ترسیم چشم انداز مدیریت عملکرد در وزارت صنایع و معادن تلاش نموده تا راهگشای تایید یا رد فرضیات مربوطه بر اساس دو سئوال اصلی تحقیق که به شرح زیر هستند باشد:
1- شاخص های اندازه گیری عملکرد وزارت صنایع و معادن کدامند؟
2- مدل نهایی اندازه گیری عملکرد وزارت صنایع و معادن چگونه مدلی است؟
بنابراین با عنایت به در نظر گرفتن شاخص های ارزیابی عملکرد این وزارتخانه بر اساس نظر تصمیم گیرندگان و بر اساس تلفیق نتایج حاصل از سه روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) ، مجموع ساده و زین (SAW) و روش بیشترین نزدیکی به جواب ایده آل (TOPSIS) به ترکیب بهینه شاخص ها جهت اندازه گیری عملکرد این وزارتخانه دست یافتیم (حذف نه شاخص). در این بین تعیین میزان کارایی سه روش فوق بر اساس ضریب پراکندگی حاکی از برتری روش TOPSIS دارد. بنابراین با توجه به وجود رابطه همبستگی از نوع سلسله مراتبی و نه از نوع شبکه ای می توان گفت که مدل نهایی اندازه گیری عملکرد این وزارتخانه از نوع سلسله مراتبی بوده و نتایج حاصل از اندازه گیری عملکرد شاخص های بهینه پس از تعیین استانداردها، ضرایب اهمیت و درصد تحقق استاندارد هر شاخص مورد محاسبه قرار گرفته اند.
کلیدواژه ها:
تصمیم گیری چند معیاره (MADM) ، روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) ، روش مجموع ساده و زین (SAW) ، روش بیشترین نزدیکی به جواب ایده آل (TOPSIS ) ، اندازه گیری عملکرد ، وزارت صنایع و معادن ، شاخص های اندازه گیری عملکرد
نویسندگان
عادل آذر
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
محمدعلی داریانی
مدیر کل دفتر بهبود مدیریت و ارزیابی عملکرد
علی بنیادی نایینی
دانشجوی دوره دکتری مدیریت منابع انسانی دانشگاه شهید بهشتی (ره)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :