بررسی آلودگی صوتی ناشی از ترافیک در ناحیه 3 منطقه 6 تهران با استفاده از نقشه سازی صدا در سیستم اطلاعات جغرافیایی
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی خدمات شهری و محیط زیست
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,101
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
USE01_076
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
چکیده مقاله:
اگرچه پیشرفت سیستم های حمل و نقل در زمینه های اقتصادی- اجتماعی برای جوامع انسانی بسیار سودمنداست اما آلودگی صوتی ناشی از آن، در حال حاضر به عنوان یکی از مسائل عمده زیست محیطی مطرح درنواحی شهری شلوغ محسوب می شود. مطالعه انجام شده به تجزیه و تحلیل ویژگی های مکانی صدای محیط شهری ناشی از ترافیک می پردازد که با استفاده از نقشه های صدا، حاصل از 41 ایستگاه اندازه گیری ، در ناحیه 3 منطقه 6 شهر تهران صورت گرفته است. پارامترهایSPL ,Lmin ,Lmax , Leqav در سه بازه زمانی 7 تا 9 صبح (ساعات پیک ترافیک) ، 1-11 (ساعات غیر پیک ترافیک ) و 5 تا 7 عصر(ساعات پیک ترافیک) در آبان ماه 1389 توسط دستگاه صداسنج 2236B&Kاندازه گیری شد. نقاط مورد نظر با استفاده ازGPSبر روی نقشه منطقه مشخص و با کمک سیستم اطلاعات جغرافیاییGIS)مصورسازی و ارزیابی شدند. به منظور اثبات اثر نقشه سازی صدا در بررسی صدای زیست محیطی ، نقشه های صدا با توجه به داده های به دستآمده تولید شدند. با استفاده از این روش ارزیابی، تصمیم گیران می توانند سریعا نواحی که نیاز فوری بهبهبود وضعیت صدای محیطی دارند را تشخیص داده و مجددا میزان کفایت استانداردهای موجود در قوانینرایج را بیازمایند. نتایج حاصل از این تجزیه و تحلیل نشان میدهد که بالاترین و پایین ترین میانگین تراز صدابه ترتیب77/7dB(Aساعت 7 تا 9 صبح در تقاطع قائم مقام و مطهری با کاربری تجاری) و57/8dB(A ساعت 5 تا 7 عصر در مدرسه صدا و سیما با کاربری آموزشی) می باشد. که در مقایسه با مقادیر استاندارد صدا که توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایران منتشر شده، مشخص می شود که در این بازه زمانی و برای کاربری های فوق به ترتیب17/7dBb(A) 2/ و 8 dB(A) بالاتر از حد استاندارد می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اعظم غلامی
کارشناس ارشد آلودگی های محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
سیده زهرا موسوی
دانشجوی دکترای تخصصی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران،کارشناس شهرداری وعضو شورای اسلامی شهرشاهرود( مکاتبات
نگین غلامی فرد
دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست دانشگاه علوم و تحقیقات اهواز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :