سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی میزان تأثیر معیار فرسایش بادی در بیابانزایی منطقهمرادآباد سراوان با استفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 865

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISADMC03_011

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله بررسی میزان تأثیر معیار فرسایش بادی در بیابانزایی منطقهمرادآباد سراوان با استفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی

بیابانزایی به عنوان یکی از بارزترین وجوه تخریب اراضی و بحران اکولوژیکی در بیشتر کشورهای جهان مطرح شده است. از این رو تحقیقات در زمینه کاهش و جلوگیری از گسترش این پدیده بسیار ضروری است. برای این منظور پس از بررسی و ارزیابی های اولیه معیار فرسایش بادی، چهار شاخص ظهور رخساره فرسایشی و یا شدت فرسایش، تراکم پوشش غیر زنده در سطح خاک، درصد پوشش گیاهی و روزهای شاخص طوفانی گرد و خاک به عنوان مهم ترین شاخص های معیارفرسایش بادی موثر در بیابان زایی منطقه مرادآباد سراوان در نظر گرفته شد. با استفاده از روش فوق امتیازات هر شاخص مشخص و ارزش معیار با محاسبه میانگین هندسی امتیاز شاخص ها مشخص گردید و پس از آن هر یک از شاخص ها به صورت لایه های اطلاعاتی وارد محیط GIS شدند. با روی هم گذاری و تلفیق لایه های رستری شاخص های مذکور و محاسبه میانگین هندسی آن ها و تجزیه و تحلیل آن با استفاده از مدل IMDPA نقشه شدت بیابان زایی منطقه به دست آمد بر اساس نتایج حاصل از نقشه به دست آمده 3/22 درصد منطقه از نظر درجه بیابانزایی در کلاس متوسط، 1/30% آن در کلاس شدید و 6/47% را مناطق کوهستانی و مسکونی در بر گرفته است و شاخص پوشش گیاهی با ارزش عددی 83/2 بیش ترین تأثیر و شاخص ظهوررخساره فرسایشی یا شدت فرسایشی با ارزش عددی 09/2 کم ترین نقش در بیابان زایی منطقه داشته است.

کلیدواژه های بررسی میزان تأثیر معیار فرسایش بادی در بیابانزایی منطقهمرادآباد سراوان با استفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی:

نویسندگان مقاله بررسی میزان تأثیر معیار فرسایش بادی در بیابانزایی منطقهمرادآباد سراوان با استفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی

عباس کفاش

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل

عین اله روحی مقدم

استادیار دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل

احمد پهلوانروی

استادیار دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل

فرهاد ذوالفقاری

عضو هیات علمی مجتمع آموزش عالی سراوان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
احمدی، ح، 1383. گزارش نهایی طرح تدوین شرح خدمات جامع ...
احمدی ح، اختصاصی م.ر، گلکاریان ع.، _ ابریشم ا. 1385. ...
اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سیستان و بلوچستان ...
خسروی، ح. 1383. کاربرد مدل مدالوس در بررسی بیابان‌زایی کاشان ...
دهواری، ع.1373. بررسی منشاء یابی رسوبات سیب سوران سراوان، پایان ...
ذوالفقاری، ف.شهریاری، ع، ر.فخیره، ا. 1390. ارزیابی پتانسیل بیابان‌زایی با ...
رئیسی، ع. 1387. بررسی عوامل موثر در شدت بیابان‌زایی (بیابان‌های ...
عباس آبادی، م. 1378. ارزیابی کمی بیابان‌زایی در دشت آق‌قلا-گمیشان ...
26 دی ماه 1392- یزد، دانشگاه یزد ...
26 دی ماه 1392- یزد، دانشگاه یزد ...
_ Adams, C.R. and H. Eswaran .2000. "Global land resources ...
- FAO/UNEP, 1985. Provisional Methodology for Assessment and Mapping of ...
_ Giordano L, F. Giordano, S. Grauso, M. Lannetta, M. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی میزان تأثیر معیار فرسایش بادی در بیابانزایی منطقهمرادآباد سراوان با استفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی" توسط عباس کفاش، دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل؛ عین اله روحی مقدم، استادیار دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل؛ احمد پهلوانروی، استادیار دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل؛ فرهاد ذوالفقاری، عضو هیات علمی مجتمع آموزش عالی سراوان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی فرسایش بادی و طوفان های گردو غبار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بیابانزایی؛ فرسایش بادی؛ مرادآباد سراوان؛ مدل IMDPA ،.GIS هستند. این مقاله در تاریخ 23 اسفند 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 865 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بیابانزایی به عنوان یکی از بارزترین وجوه تخریب اراضی و بحران اکولوژیکی در بیشتر کشورهای جهان مطرح شده است. از این رو تحقیقات در زمینه کاهش و جلوگیری از گسترش این پدیده بسیار ضروری است. برای این منظور پس از بررسی و ارزیابی های اولیه معیار فرسایش بادی، چهار شاخص ظهور رخساره فرسایشی و یا شدت فرسایش، تراکم پوشش غیر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی میزان تأثیر معیار فرسایش بادی در بیابانزایی منطقهمرادآباد سراوان با استفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.