بررسی اثر آنزیم های لخته کننده شیر استخراج شده از منابع مختلف گیاهی بر خصوصیات بافتی و حسی پنیر

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 798

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1974

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

ترکیبات ایجادکننده لخته در شیر از منابع مختلفی بدست می آید که این منابع شامل میکروارگانیسم ها، گیاهان، حیوانات و پروتئین هاینوترکیب می باشند. ترکیبات لخته کننده شیر بدست آمده از منابع مختلف دارای خصوصیات متفاوتی بوده که با توجه به این خصوصیات کاربرد آن ها متفاوت می باشد. استفاده از آنزیم های لخته کننده شیر که از منابع گیاهی بدست آمدهاند از حدود 50 سال پیش (دهه 1960 ) شروع گردیده است .کاربرد ترکیبات تشکیل دهنده لخته شیر که از منابع گیاهی بدست می آیند در صنایع پنیرسازی به دلیل این که مصرف رنت حیوانی به دلیل مواردمذهبی (اسلام و یهودیت)، جیره غذایی افراد گیاه خوار و نگرانی مصرف کنندگان از محصولات حاصل از مهندسی ژنتیک در بسیاری از نقاط دنیا به صورت چشمگیری افزایش یافته است. عطر و طعم و همچنین بافت پنیرهای تولیدی توسط بسیاری از پروتئازهای گیاهی تحت تأثیر قرار می گیرد که این امر به دلیل تولید پپتیدهای کوتاه که مسئول ایجاد طعم تلخ در محصولات لبنی هستند به وسیله ی فعالیت غیراختصاصی این آنزیم ها می باشد. هدف از این تحقیق بررسی عملکرد آنزیم های لخته کننده بدست آمده از منابع مختلف گیاهی و تاثیر این آنزیمها بر خصوصیات رئولوژیکی و حسی پنیرهای تولید شده از این آنزیم ها می باشد. نتیجه گیری کلی: گیاهان نواحی گرمسیری مثل Lactuca sativa و Calotropis ،Ficus glabra ،Ananas comocus ،Carica papays جزء منابع مورد استفاده برای استخراج آنزیم های لخته کننده شیر می باشند. متاسفانه بسیاری از این آنزیم های گیاهی لخته کننده شیر، غیرمناسب برای فرآیند تولید پنیر بوده که این امر به دلیل ایجاد طعم تلخ شدید در پنیر به دلیل فعالیت پروتئولیتیکی شدید می باشد. اما در بعضی از موارد آنزی م هایی نیزاستخراج گردیده که دارای فعالیت شبیه کیموزین بوده که از جمله این موارد می توان به آنزیم استخراج گردیده از گیاه Cynara cardunculus که کاردونزین (Cardoonsin) نامیده می شود اشاره کرد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مهدی بهبود

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی، دانشگاه پیام نور واحد اصفهان

علیرضا رضوی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

میثم زارع

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی، دانشگاه پیام نور واحد اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Foltmann, B., Pedersen, V. B., Jacobsen, H., Kauffman, D., & ...
  • Chitpinityol, S., & Crabbe, M. . C. (1998). Chymosin and ...
  • Grozdanovic, M. M., Burazer, L, & Gavrovi c-Jankulovic, M. (2013). ...
  • Egito, A., Girardet, J.-M., Laguna, L, Poirson, C., Molle, D., ...
  • Piero, A. R. L. Puglisi, I., & Petrone, G. (2011). ...
  • نمایش کامل مراجع