مایکوتوکسین ها در شیر و فرآورده های لبنی: مروری بر وقوع آفلاتوکسین (M(1
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,925
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI21_1095
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
چکیده مقاله:
هدف: آفلاتوکسین ها متابولیت های سمی قارچی (مایکوتوکسین) هستند که در مواد غذایی و جیره دام یافت می شوند. برخی از مایکوتوکسین هابرای انسان و حیوانات به شدت سمی هستند و باعث ایجاد بیماری های گوناگونی می شوند. هدف از مقاله ی حاضر مروری بر وقوع آفلاتوکسین (M(1 در فراورده های لبنی است. مواد و روش ها: برای انجام مروری کامل بر مایکوتوکسین ها مجموعه ای از مقالات داخلی و خارجی به زبان های فارسی و انگلیسی از ژورنال ها و کنفرانس های مختلف از 10 سال گذشته جمع آوری و اهم مطالب آنها مورد بررسی قرار گرفت.نتایج و بحث: وقتی که نشخوارکنندگان از طریق جیره غذایی آفلاتوکسین (B(1 را مصرف می کنند از طریق هیدروکسیلاسیون آن توسط آنزیم های کبدی، آفلاتوکسین (M(1 را تولید می شود که قابلیت دفع در شیر را دارد و به سم شیر معروف است. بنابراین، حضور آلودگی هایی مانند آفلاتوکسین ها در شیر و محصولات لبنی می تواند به عنوان یک عامل جدی تهدید سلامت مصرف کنندگان قلمداد شود. نتیجه گیری کلی: سم آفلاتوکسین (M(1 در اثر اعمال حرارت صورت گرفته در صنایع لبنی مانند پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون غیر فعال نمی شود و این موضوع باعث اهمیت توجه بیشتر به وقوع آن در مواد لبنی، بهداشت مواد غذایی مصرفی توسط دام و همچنین جلوگیری از شیوع بیماری های قارچی می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدرضا شاهرخی
دانشجوی سال پنجم دکترای دامپزشکی دپارتمان کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی انجمن علمی دانشکده ی دامپزشکی کرمانشاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :