سال انتشار: 1392
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
کد COI مقاله: NCFOODI21_182
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 7,451
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 6 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله آستاگزانتین یک سوپر آنتی اکسیدان طبیعی
چکیده مقاله:
آستاگزانتین (Astaxanthin) جزء کاروتنوئیدها میباشد که از معروفترین رنگدانه های طبیعی شناخته شده میباشند. این ترکیب نارنجی پررنگ، دارای فعالیت غیر معمول و بسیار قوی آنتی اکسیدانی میباشد که تاثیر زیادی روی سلامتی انسان دارد که از آنجمله میتوان به پیشگیری ازبیماری های قلبی- عروقی، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری و درمان انواع سرطانها، جلوگیری از روند پیر شدن سلولها اشاره کرد. لذا آستاگزانتینمیتواند به صورت گسترده در فرمولاسیونهای غذایی و دارویی و حتی بهداشتی- آرایشی مورد استفاده قرار گیرد. از آنجاییکه سلولهای انسان قادر بهسنتز این مواد نمیباشند، باید آنها را از طریق زنجیره غذایی خود توسط گیاهان و خویشاوندان میکروسکوپی آنها یعنی ریز جلبک ها که عمده تولیدکننده های طبیعی کاروتنوئیدها میباشند، تامین کنند. به دلیل قابلیت رشد بالا و میزان زیاد آستاگزانتین تولید شده در هماتوکوکوس پلوویالیس (Haematococcus pluvialis)، این ریز جلبک بعنوان اصلی ترین منبع تولید آستاگزانتین طبیعی در دنیا شناخته شده و در حال حاضر تلاشهای زیادی برای تولید تجاری آستاگزانتین از آن در سراسر دنیا در حال انجام است. از دیگر منابع تولید آستاگزانتین طبیعی میتوان به تخمیر مخمر صورتی زانتوفیلومیسس دندرورهوس (Xanthophyllomyces dendrorhous)، مخمر فافیلا رودوزیما (Phaffia rhodozyma) و یا استخراج آن از ضایعات محصولات دریایی مانند میگو یا خرچنگ اشاره کرد. در سالهای اخیر نیز تولید آستاگزانتین صناعی از منابع نفتی مورد توجهقرار گرفته است که معمولا برای مصارف غذایی و دارویی مناسب نمیباشند. در این مطالعه مروری، ساختار شیمیایی، ایزومرها، روشهای تولیدآستاگزانتین طبیعی و صناعی و نیز مکانیسم اثر آن در درمان و پیشگیری انواع بیماریها مورد مطالعه قرار خواهند گرفت. با توجه به خاصیت آنتیاکسیدانی بسیار قوی آستاگزانتین طبیعی و متعاقبا اثرات زیادی که در سلامتی انسان ایفاء میکند، میتوان به صورت وسیع از این کاروتنوئید، که بعنوان سوپر آنتی اکسیدان طبیعی نیز شناخته میشود، در صنایع غذایی مختلف بعنوان رنگ دهنده، نگهدارنده و افزایش دهنده ارزش غذایی استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
آستاگزانتين، آنتي اكسيدان، سلامت انسان
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/234452/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:انرجان، نویده،1392،آستاگزانتین یک سوپر آنتی اکسیدان طبیعی،بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران،شیراز،،،https://civilica.com/doc/234452
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، انرجان، نویده؛ )
برای بار دوم به بعد: (1392، انرجان؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :نقد پژوهشگران در مورد مقاله آستاگزانتین یک سوپر آنتی اکسیدان طبیعی
سیفی (1397/07/15): مقاله دارای اشکالات نگارشی فراوان و منابع بسیار قدیمی است.
سیفی (1397/07/15): مقاله دارای اشکالات نگارشی فراوان و منابع بسیار قدیمی است.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی انواع روش های استخراج رنگدانه آستاگزانتین از ریزجلبک هماتوکوکوس پلوویالیس
- بررسی مقایسه ای روش های طبیعی و مصنوعی تولید آستاگزانتین: مزایا و چالش ها
- بررسی تولید رنگدانه های کاروتنوئید کانتاگزانتین و آستاگزانتین
- پوشش های خودترمیم شونده و بررسی عملکرد آنها در کنترل خوردگی
- رنگ دانه های میکروبی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- مروری بر مهم ترین ریزمغذی های ضروری
- بررسی عوامل تغذیه ای موثر بر عملكرد سیستم ایمنی بدن
- مروری بر روش های تثبیت آنزیم لیپاز
- مروری بر كاربرد آنزیم لیپاز در صنایع لبنی
- مروری بر كاربرد پروبیوتیك ها در شكلات های فراسودمند
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.