رابطه پراکنش باکتری های هسته یخ مثبت و بروز خسارت سرمازدگی در برخی محصولات کشاورزی کشور
محل انتشار: همایش علمی کاربردی راههای مقابله با سرمازدگی
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,601
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SCFDC01_010
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1385
چکیده مقاله:
آسیب ناشی از سرمای دیررس بهاره سالانه منجر به میلیاردها تومان خسارت اقتصادی می گردد. این امر ناشی از تشکیل یخ در بافت های گیاهی حساس به سرما در دمای 2 درجه سانتی گراد – تا 5- درجه سانتی گراد می باشد. برخی از بررسی های انجام شده باکتری های هسته یخ مثبت را به عنوان فاکتوری در ایجاد خسارت سرمازدگی در باغات میوه مطرح و اعلام نموده که با کاهش جمعیت این باکتری ها میتوان خسارت سرمازدگی را کاهش داد (Lindow , 1983) گیاها در شرایط طبیعی با طیف وسیعی از گون های باکتراییی ساپروفیت و پاتوژن کلونیزه شده اند. دو گروه از این گونه ها ، باکتری Pantoa ananas , P.syringae می باشد. این دو گروه به عنوان فراوانترین هسته های یخ موجود درسطح گیاه شناخته شده اند. (Lndow et , al 1982)
از سوی دیگر برخی از محققین اعلام نموده اند که گیاهان در بخش ساختمانی چوب ساقه دارای ترکیباتی می باشند که به عنوان هسته یخ ذاتی عمل نموده و در دمای 2- درجه سانتی گراد و گرمتر فعالند. در غیاب این هسته ها، گل های درختان هلو، زردآلو، گیلاس، آلو و گلابی جدا شده از شاخه بدون آنکه دچار یخ زدگی شوند می توانند بین 5- درجه سانتی گراد تا 8- درجه سانتی گراد سرد شوند (Ashworth and Anderson, 1985). همچنین بررسی های (Ashworth 1985) نشان داد که بین باکتری های هسته یخ مثبت و بروز خسارت سرمازدگی رابطه خاصی وجود ندارد. این تحقیق به منظور بررسی پراکنش باکتری های هسته یخ مثبت در فیلوسفر گیاهان سرمازده و وجود ارتباط میان حضور این باکتری ها و بروز خسارت سرمازدگی در برخ مزارع و باغات کشور انجام گرفته است.
نویسندگان
مریم موسیوند
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی
سپیده اکبری والا
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی
محمدامین حجازی
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :