اهمیت سواد سلامت و راهکارهای ارتقاء آن در دریانوردان: مطالعه مروری دامنه ای
محل انتشار: فصلنامه طب دریا، دوره: 7، شماره: 1
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 34
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMARMED-7-1_004
تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1404
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: دریانوردان به دلیل شرایط خاص کاری و زندگی در دریا، با چالش های بهداشتی و ایمنی متعددی مواجه هستند. سواد سلامت به عنوان توانایی درک و استفاده از اطلاعات بهداشتی، نقش حیاتی در بهبود کیفیت زندگی و کاهش خطرات بهداشتی این گروه دارد. این مطالعه با هدف بررسی اهمیت سواد سلامت و راهکارهای ارتقاء آن در دریانوردان انجام شد.
روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه دامنه ای می باشد که از طریق جستجو در پایگاههای داده معتبر علمی فارسی و انگلیسی در پایگاههای داده ای Science Direct, Scopus ,ISI ، Pub Med ، Google Scholar ، SID, MagIran با استفاده از کلیدواژه های سواد سلامت، دریانوردان و راهکارها، آخرین مطالعات بازیابی شد.
یافته ها: ناکافی بودن سواد سلامت در دریانوردان می تواند به افزایش بیماری ها و عفونت ها، عدم توانایی در مدیریت شرایط اضطراری، کاهش کیفیت زندگی و افزایش هزینه های درمانی منجر شود. در نهایت، این مشکلات می توانند به افزایش خطر حوادث دریایی و نقص های ایمنی منجر گردد، که تاثیرات منفی گسترده ای بر سلامت فردی و ایمنی کلی عملیات دریایی دارد و کارایی و بهره وری دریانوردان را کاهش می دهد. راهکارهای مختلفی از جمله برگزاری دوره های آموزشی و کارگاه های عملی در زمینه بهداشت و سلامت، پیشگیری از بیماری ها، مدیریت شرایط اضطراری، استفاده از رسانه های مختلف برای آموزش سواد سلامت، توانمندسازی دریانوردان برای جستجوی اطلاعات سلامتی و ارزیابی آن، مشارکت فعال دریانوردان در برنامه های ارتقای سواد سلامت می تواند سواد سلامت دریانوردان را ارتقاء دهد.
نتیجه گیری: ارتقاء سواد سلامت در دریانوردان نه تنها به بهبود کیفیت زندگی و کاهش بیماری ها کمک می کند، بلکه ایمنی و کارایی عملیات دریایی را نیز افزایش می دهد. با ایجاد برنامه های آموزشی و فرهنگ سلامت، می توان به بهبود شرایط کاری و زندگی این افراد کمک کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجتبی فتاحی اردکانی
PhD in health education and health promotion, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
سمیه خضرلو
Department of Nursing, University of Medical Sciences of Khoy, Khoy, Iran
مرادعلی زارعی پور
Department of Public Health, Khoy University of Medical Sciences, Khoy, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :