تعیین افق های محتمل فرار آب از تکیه گاه چپ سد سیمره با استفاده از تلفیق دادههای لاگهای حفاری ژئوتکنیک و سطح تراز آب زیرزمینی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 747
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICEGE07_096
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1392
چکیده مقاله:
مسئله فرار آب از تکیهگاه و پی سدها در نواحی کارستی یکی از مسائلی است که در مطالعات مورد توجه قرار میگیرد . در این مطالعه سعی شده تا با تلفیق نتایج مطالعات هیدروژئولوژی و زمین شناسی مهندسی برای شناسایی بهتر چنی ن مناطقی اقدام گردد. بدین منظور سد سیمره انتخاب گردیده است. پس به جمع آوری دادههای مورد نیاز اولیه، بررسی رابطه نفوذپذیری با فراوانی درزهها و حفرات انحلالی نسبت به عمق پرداخته شد. سپس دادهها استانداردسازی شده و در نهایت از دادههای سطح تراز آب رودخانه سیمره و گمانهها برای تعیین محدوده نوسانات آب زیرزمینی استفاده گردید . در ابتدا مشخص گردید که در بعضی از گمانهها رابطه مشخصی بین فراوانی درزه یا حفرات و یا هر دو با نفوذپذیری وجود ندارد. دادههای استاندارد شده این رابطه را بطور نسبی بارز نمودند اما باز توان پاسخگویی یا پیش بینی افق اصلی فرار آب را نداشتند. داده های سطح آب نشان داد که رودخانه سیمره به عنوان سطح اساس فرسایش منطقه عمل میکند و همین امر باعث شده است که تمرکز آب زیرزمینی در تعداد محدودی از درزهها صورت گیرد و باعث ایجاد یک افق مهم فرار آب در تراز رودخانه گردد.
نویسندگان
بهناز شباب بروجنی
دانشگاه تهران، دانشکده زمین شناسی، تهران
جواد اشجاری
دانشگاه تهران، دانشکده زمین شناسی، تهران
حاجی کریمی
دانشگاه ایلام، دانشکده کشاورزی، ایلام
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :