پایش تغییر کاربری اراضی و تاثیر آن بر کیفیت آب از نظر آبیاری با استفاده از طبقه بندی ویلکوکس Wilcox)منطقه مورد مطالعه: حوزه آبخیز شهر سورک واقع در استان مازندران)
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,018
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DESERTWETLAND03_671
تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1392
چکیده مقاله:
تغییر کاربری اراضی یکی از تغییرات مهم و اساسی در طبیعت، که نتیجه تعامل ناعادلانه بشر با طبیعت است. وقوع سیلابهای مخرب، آلودگی شهرهای بزرگ، از بین رفتن سطح وسیعی از جنگلها، رشد بی رویه شهرها، فرسایشزمینهای کشاورزی، گسترش بیابانها، کاهش و آلودگی آبهای زیر زمین غالبا ناشی از تبدیل غیر اصولی کاربری و پوشش اراضی و اعمال روشهای غلط در بهرهبرداری از آنها میباشد. در مطالعه حاضر برای بررسی تغییر کاربری اراضی از دادههای ماهوارهLandsatسنجندهTMتصاویر سال 1987 و 2011 استفاده شد. نتایج حاصل از طبقه بندی در 5 کلاس حاصل شد و نشان داد که آبندان 168/57هکتارکاهش مناطق شهری 1049/85هکتارافزایش کشاورزی 2296/95 هکتارکاهش یافته و شالیزار2486/73 هکتارافزایش و جنگل 1071/06 هکتارکاهش یافته است. همچنین برای بدست آوردن تاثیر تغییر کاربری بر کیفیت آب زیرزمینی از نظر آبیاری از 2 چاه عمیق و 3 چاه نیمه عمیق داخل حوزه آبخیز که به صورت دو مقطع زمانی 6 ساله ( 75-80 ) و ( 85-90 ) و 14 پارامتر کیفیت آب ec و sar ،th ،tds ،ph ،kation ،ca ،mg ،na ،k ،anion ،hco3 ،cl ،so4) و طبقهبندی ویلکوکس استفاده شدنتایج حاکی از آن است در این مدت 15 سال به جز چاه زیدسفلی که از کلاسC3-S2 به C3-S1تغییر یافته، دیگر چاهها تغییر بارزی حاصل نکرده و در کلاسC3-S1باقی ماندهاند. شایان ذکر است که این کلاس از لحاظ طبقهبندی ویلکوکس جزء آبهای با کیفیت متوسط طبقهبندی میشود و تنها برای آبیاری زمینهای درشت بافت و با زهکشی خوب مناسب است
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدحسین فرهودی
دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
کاکا شاهدی
استادیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
کریم سلیمانی
استاد دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مرتضی شعبانی
کارشناسارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :