بکارگیری مدل تحلیل احساسات در سطح حروف مبتنی بر شبکه عصبی روی نظرات فارسی ثبت شده در شبکه های اجتماعی و فروشگاه های اینترنتی
محل انتشار: مجله محاسبات نرم، دوره: 11، شماره: 2
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 35
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SCJKA-11-2_009
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1403
چکیده مقاله:
امروزه با توجه به تمایل روزافزون مردم برای خرید اجناس از طریق فروشگاه های اینترنتی و شبکه های مجازی، شاهد افزایش داده های بدون ساختار مانند متن در سطح اینترنت هستیم. لذا پردازش متون و توسعه الگوریتم های کارآمد جهت استخراج دانش، توجه پژوهشگران حوزه علوم داده را در بسترهای مذکور به خود جلب کرده است. از رویکردهای پردازش متن می توان به دسته بندی جملات به گروه های احساسی متفاوت با استفاده از الگوریتم ها و روش های گوناگون اشاره کرد. در پژوهش حاضر، چارچوبی برای دسته بندی نظرات، مبتنی بر احساسات کاربران توسعه داده شده است که از پردازش در سطح حروف بهره می برد. از این رو در چارچوب پیشنهادی، از معماری تعبیه شده در مدل های زبانی استفاده شده است که لایه های چهارگانه تعبیه (جهت انتقال حروف به فضای برداری)، پیچش یک بعدی (جهت استخراج بردار ویژگی برای هر واژه)، نگاشت و شبکه عصبی بازگشتی را شامل می شود. در چارچوب پیشنهادی، ابتدا با بکارگیری لایه تعبیه در سطح حروف، برداری ثابت برای آنها تعیین می شود. سپس، مبتنی بر عملگرهای پیچش یک بعدی که به صورت موازی بکارگیری شده اند، ارتباط معنایی و منطقی بین حروف تشکیل دهنده هر واژه به دست آمده و بردار ۱۲۸ بعدی برای هر لغت، حاصل می شود. پس از دستیابی به بردارهای واژگان، با استفاده از دو معماری شبکه های عصبی بازگشتی، ارتباط بین واژگان کشف شده و احساس مرتبط با دیدگاه، تعیین می شود. نتایج حاصل از بکارگیری مدل پیشنهادی بر روی مجموعه نظرات مبتنی بر سنجه های Accuracy و F-score، به ترتیب ۷۹.۸۷% و ۷۹.۹۰% می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امید خلف بیگی
گروه مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه خوارزمی ، تهران، ایران
سید علیرضا بشیری موسوی
گروه مهندسی برق و کامپیوتر، مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا، قزوین، ایران
سینا قارلقی
گروه مهندسی برق و کامپیوتر، مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا، قزوین، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :