استفاده از روش Real time-PCR برای شمارش جمعیت پروتوزای شکمبه در جیره بره های پرواری
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 947
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_608
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف دانه جو جایگزین با پسماند رستوران در جیره برههای پرواری، بر جمعیت پروتوزای شکمبه بود بدین منظور 6 راس بره نر هیبرید (قزل × مرینوس، مرینوس × مغانی و قزل × بلوچی) انتخاب شدند. در جیرههای پرواری مورد استفاده مقادیر صفر، 50 و 100 درصد دانه جو با پسماند رستوران، جایگزین شد. در روز 45 پرواربندی مایع شکمبه با استفاده از سوند معدی اخذ شده و پس از صاف شدن فورا به فریزر با دمای 20 - درجه سانتیگراد انتقال یافت DNA پروتوزاهای گرفته شده از شکمبه بکمک کیت استخراج گردیده و کمیت و کیفیت DNA ها تعیین گردید. شمارش و تعیین کمی میکروارگانیسم های شکمبه بصورت مطلق با روش Real- time PCR انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد جایگزینی پسماند رستوران با دانه جو در جیره منجر به کاهش پروتوزوای شکمبه از 19 برای گروه دریافت کننده جیره کنترل تا 13 برای جیره با 50 درصد و 8 برای جیره با 100 درصد جایگزین شده با پسماند رستوران، گردید؛ هر چند این کاهش از نظر آماری معنی دار نبود 0/05 >P جمعیت پروتوزوای شکمبه تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله ترکیب شیمیایی جیره، نرخ عبور مواد هضمی از دستگاه گوارش، سطح مصرف خوراک، سن و pH شکمبه تغییر میکند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی مرادی
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام و طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبری
حسین دقیق کیا
اعضای هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
علیرضا وکیلی
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی
علی حسین خانی
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :