مدل یکپارچه آلودگی هوا، کاربری زمین و تقاضای حمل و نقل در مناطق شهری ابزاری برایارزیابی پروژههای حمل و نقلی و شهرسازی (مطالعه موردی شهر تهران)
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,352
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TTC12_222
تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1392
چکیده مقاله:
امروزه حمل و نقل به نوبه خود در پیشبرد اهداف کشورها نقش عمدهای را داشته و دارد. همچنین کاربری زمین نیز یکی از مباحث اصلی در برنامه ریزی منطقه ای می باشد و بکارگیری یک کاربری در یک منطقه، نیاز به شناخت ویژگیها و نیازهای آن کاربری دارد. از سوی دیگر شهرهای جهان در آینده شاهد افزایش آلودگی هوای ناشی از فعالیتهای شهری (اقتصادی اجتماعی) در زمینه حمل و نقل و ترافیک خواهند بود. بنابراین برنامه ریزی و تعیین ظرفیت زیست محیطی، فعالیتهای اقتصادی، حمل و نقلی و ترافیکی با توجه به معیار آلودگی هوا تلاشی است برای فراهم آوردن یک ابزار برای ارزیابی پروژههای اقتصادی، اجتماعی، کاربری زمین، حمل و نقل و ترافیکی در سطوح محلی، منطقهای، شهری و کلانشهری و یا به عبارت دیگر گامی است در جهت کنترل میزان آلایندهها در حد مجاز و کاهش آسیب به محیط زیست. بنابراین با توجه به اینکه در اکثر مدلهای کلاسیک تقاضای حمل و نقل، کاربری زمین و یا کیفیت هوا ناشی از حمل و نقل از مدلهای مختص و جداگانه استفاده میشود و روابط بین مدلهایی که در قالب سه مجموعه مذکور قرار گیرند بصورت واضح مشخص نمیباشد این پژوهش به منظور بررسی نوع و میزان ارتباط بین متغیرها در موارد ذکر شده شکل گرفته و تلاشی در جهت بررسی اثرات متقابل اشکال شهری، کاربری زمین، تقاضای حمل و نقل درون شهری و کیفیت هوای ناشی از حمل نقل بویژه آلاینده CO (مونواکسید کربن) و NOX (اکسیدهای نیتروژن) منتشره از خودروها و توسعه مدلی یکپارچه در همین خصوص با هدف کاهش تأثیرات منفی بر روی کیفیت هوا، عملکرد مناسبتر کاربریها، کاهش ترافیک و ازدحام درون شهری می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسن پارسای
کارشناس ارشد حمل و نقل و ترافیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه علوم و
محمود صفارزاده
استاد، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرستهران، ایران
غلامرضا شیران
استاد یار، دانشکده حمل و نقل، دانشگاه اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :