بررسی تنوع ژنتیکی گل گاوزبان ایرانیEchium amoenum با نشانگرمولکولی RAPD
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 912
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0754
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
شناخت تنوع ژنتیکی درگیاه گاوزبان کمک مهمی برای تحقیقات اصلاحی مینمایند دراین مطالعه ازتعداد10 اغازگرازنشانگرمولکولی RAPD جهت تعیین تنوع ژنتیکی در16اکوتیپ ازگیاه گاوزبان ایرانی استفاده گردید دربررس یمولکولی ازمجموع باندهای حاصل تعداد111 باند دربین اکوتیپهای مختلف چندشکلی خوبی نشان دادند که مبنای آنالیز های ژنتیکی با نرم افزار NTSYS-pc (2.02 E واقع شدند برای تعیین میزان فاصله ژنتیکی بین اکوتیپها ازضریب تشابه دایس استفاده گردید با انجا تجزیه کلاستر و با استفاده ازالگوریتم UPGMA دندروگرامی برمبنای ماتریس تشابه تهیه گردید که محدوده تشابه بین 0/33 تا 0/77 بود اکوتیپهای مختلف درسطح تشابه 0/55 با انجام تجزیه کلاستر به 9 گروه اصلی تقسیم بندی شدند نتایج حاصل ازماتریس تشابه نشان داد که کمترین تشابه بین اکوتیپهای جنت رودبار ـ گرگان 0/33 و بیشترین تشابه مربوط به اکوتیپهای قزوین ـ لرستان 0/68 بود نتایج تجزیه به مولفه های اصلی براساس داده های مولکولی با تجزیه کلاستر تطابق نسبتا خوبی نشان داد ضریب همبستگی کوفنتیک 0/82 نشان دهنده مناسب بودن الگوریتم گروه بندی بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نورالدین حسین پورآزاد
کارشناسان ارشددانشگاه مازندران
قربانعلی نعمت آزاد
استاددانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
محمد آزادبخت
استاددانشگاه علوم پزشکی مازندران
سیدکمال کاظمی تبار
استادیاردانشگاه علوم کشاورزی ساری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :