بامبو مناسب ترین گونه زود بازده در توسعه پایدار منابع طبیعی شمال

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 951

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SDCONF01_0390

تاریخ نمایه سازی: 28 اردیبهشت 1392

چکیده مقاله:

جنگلهای شمال ایران به لحاظ قدمت و اهمیت از جنگلهای گرانبهای جهان محسوب می شوند. جنگلهای مذکور هرچند از نظر تجاری ارزشمند هستند ولی به لحاظ ارزش ژنی و نیز به علت توپوگرافی سخت حاکم بر آن که خود تبعات سوئی در بهره برداری و حمل و نقل این جنگلها دارد، لازم است ازنگاه و محور تولیدی خارج شده و ارزش های زیست محیطی آن ارمغان جامعه شوند. آمار حاضر از سطح جنگلهای گیلان نشان می دهد که حدود 121هزار هکتار از این جنگلها در نواحی جلگه ای و پایین دست به جنگلهای مخروبه و نیمه مخروبه تبدیل شده است و بطور دائم مورد تهدید و تصرفجامعه بهره بردار قرار دارد. تبدیل جنگلهای مخروبه و اراضی بایر استان به جنگلهای تولیدی و اقتص ادی و پار بازده نگرشی نو در عرصه تولید و بازار ونعت سلولزی استان است که می تواند در سایه مدیریت مناسب عاید استان گیلان شود. در تحقیقی که برای این منظور در بررسی توان تولیدی بامبو جنگلهای بامبو در اراضی بایر و بدون استفاده انجام گردید، 9 گونه مختلف از بامبوهای اگزوتیک گیلان در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی د رزمینی به مسااحت 2011 متار مرباع کشات گردیاد. نتاای نشاان داد از باین 9 گوناه ماورد بررسای، castilon Phyllostachys bambosoides inversa و Phyllostachys decora و با تولیدی برابر 01 تان در هکتاار و در ساال بیشاترین میازان تولید را دارد و این میزان تولید می توانندحدود 01111 پایه بامبو را در هکتار شامل شود و سالانه درآمد حاول از آن تا 111 میلیون ریال باشد و همچنین تمام نیاز سلولزی کشور را تأمین نماید

نویسندگان

مسعود امین املشی

مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اداره کل منابع طبیعی استان گیلان، 1377. بررسی روند غیرهای ...
  • امین املشی، م. 1386. بررسی افزایش توان تولیدی گونه های ...
  • سجودی ه م. و همتی، ع. بامبو طلای سبز . ...
  • Yiping, L. , Yanxia, L, Buckingham, K., Henley, G., Guomo, ...
  • نمایش کامل مراجع