بررسی تاثیر پذیری مولفه های شهر هوشمند بر امنیت پایدار فضاهای شهری منطقه ۱ شهرداری کرج
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 128
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CSVG01_069
تاریخ نمایه سازی: 26 آذر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: با توجه به تحولات صورت گرفته در حوزه فن آوری های نوین و مطرح شدن اصطلاح شهر هوشمند با تکیه بر استفاده از فن آوری های نوین و همچنین اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی و ظرفیت بالای شهرها در استفاده از این فن آوری ها زمینه بهبود خدمات رسانی به شهروندان و همچنین افزایش امنیت فضاهای شهری را فراهم نموده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش پیاده سازی مولفه های شهر هوشمند در افزایش امنیت پایدار فضاهای شهری منطقه۱شهرداری کرج انجام شد.روش بررسی: مطالعه ی حاضر پژوهشی توصیفی- تحلیلی از نوع مدل سازی معادلات ساختاری است. داده ها به روش پیمایشی. جمع آوری شد. در این پژوهش به منظور بررسی تاثیر مولفه های شهر هوشمند به عنوان متغیر مستقل پژوهش از تعداد ۶ شاخص(مدیریت شهری هوشمند،حمل ونقل هوشمند، محیط زیست هوشمند، شهروندهوشمند، اقتصادهوشمند و زندگی شهری) استفاده شده و تاثیر آن بر امنیت پایدار مورد بررسی و سنجش قرار گرفت.یافته ها: نتایج به دست آمده در بخش آمار توصیفی نشان می دهد که متغیر شهر هوشمند در وضعیت نامطلوبی قرار دارد و متغیر امنیت پایدار در شهر کرج در وضعیت نیمه مطلوبی قرار دارد. بررسی مدل ساختاری برای فرضیه فوق نشان می دهدکه ضریب مسیر تاثیر متغیر حکمرانی شهر هوشمند بر امنیت پایدار شهر کرج برابر با (۰/۳۲۹) است.نتیجه گیری: می توان نتیجه گرفت که پیاده سازی شهر هوشمند بر امنیت پایدار شهر کرج تاثیر معنی داری دارد. از این رو توجه به استفاده از ظرفیت های شهر هوشمند ضمن ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان شهر کرج باعث کاهش هزینه های مدیریت شهری ، کاهش تصدی گری و همچنین افزایش امنیت شهروندان و فضاهای عمومی شهر کرج خواهد شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید قاسمی
دانشجوی کارشناس ارشد مدیریت امور شهری، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیک، ایرانمدیر کل دفتر نوسازی و تحول اداری- شهرداری کرج، کرج، ایران
نصراله فلاح تبار
دانشیار گروه جغرافیا- شهرری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام خمینی(ره)، تهران، ایران