سال انتشار: 1390
کد COI مقاله: ERANR01_272
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,590
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله کاربرد تکنیک های اصلاح نباتات موتاسیونی برای بهبود ژنتیکی گیاهان زراعی در کشاورزی مدرن
چکیده مقاله:
بهبود ژنتیکی گیاهان برای داشتن یک کشاورزی مدرن و صنعتی نیاز تولید ارقام جدید با روشهای نوین است. با روشهای نوین با استفاده از هسته ای یک روش عالی برای بهبود ژنتیکی گیاهان می باشد و از این روش برای تولید ارقام جدید در گیاهان زراعی، باغی و زینتی استفاده می گردد. پرتوتابی با اشعه های گاما، ایکس و نوترون ها که از عمده ترین روش های پرتوتابی می باشند در مورد بیش از 80-70درصد از واریته های ثبت شده در جهان اجرا شده است. پس از تاسیس مرکز تحقیقات هسته ای در کشاورزی، نزدیک به دو هزار رقم بصورت مستقیم یا غیر مستقیم پس از تلاقی با ارقام موجود در بیش از 58 کشور جهان به ثبت رسیده است. روش های موتاسیون القایی بویژه برای گیاهانی که تولید مثل رویشی داشته و تنوع ناشی از تولید مثل جنسی در آنها محدود است حایز اهمیت بوده و می تواند تنوع ژنتیکی ایجاد کند. در طول دهه گذشته استفاده از پراب های نشان دار شده با مواد رادیواکتیو در تحقیقات DNA نوترکیب برای اهداف کلونینگ، نقشه یابی ژنها در گیاهان، ترانسژن کردن گیاهان بویژه برای انگشت نگاری بر اساس مارکر های مولکولی میکروساتلایت و DAF به صورت یک کار مرسوم در آمده است. شناسایی و آنالیز گیاهان موتانت با استفاده از تکنیک های مولکولی برای انگشت نگاری DNA و نقشه یابی ژنها بر اساس مارکرهای مبتنی بر واکنش زنجیره ای پلیمراز مثل STMS و Mutant Tagging ابعاد جدیدی در تکنولوژی نوین بوجود آورده است. هدف از این مطالعه مروری بررسی تاریخچه، نقش و آینده استفاده از انرژی هسته ای و پرتوهای رادیواکتیو در بهبود ژنتیکی گیاهان زراعی در کشاورزی مدرن می باشد.
کلیدواژه ها:
روشهاي هسته اي، ماركرهاي ملكولي، گياهان موتانت، ثبت رقم
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/176046/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:صباغ نیا، ناصر و محب الدینی، مهدی و جانمحمدی، محسن،1390،کاربرد تکنیک های اصلاح نباتات موتاسیونی برای بهبود ژنتیکی گیاهان زراعی در کشاورزی مدرن،نخستین همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی،قم،،،https://civilica.com/doc/176046
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1390، صباغ نیا، ناصر؛ مهدی محب الدینی و محسن جانمحمدی)
برای بار دوم به بعد: (1390، صباغ نیا؛ محب الدینی و جانمحمدی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تعدیل اثرات سوء ناشی از تنش شوری در گلگاوزبان ایرانی ( Echium amoenum ) با استفاده از پرایمینگ بذر
- بررسی اثر پوشش خوراکی آلجینات بر خصوصیات کیفی و بیوشمیایی سیب برش خورده رقم رد دلیشز
- تأثیر محلول پاشی متانول بر ارتفاع و تعداد برگ گیاه دارویی کاسنی (.Cichorium intybus L)
- تولید پروتئین های نوترکیب در گیاهان
- اصلاح معکوس: روشی نوین در اصلاح نباتات
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- فاکتورهای موثر در آب برای پرورش ماهی
- آشنایی با تالاب زریوار و خصوصیات زیستی آن
- بررسی تنوع ژنتیكی برخی گونه های زعفران ایران با استفاده ازخصوصیات کروموزومی
- پیش بینی قیمت سهام شرکت های کشاورزی در بورس اوراق بهادار تهران (مطالعه موردی شرکتهای صنعت زراعت و خدمات وابسته)
- اصول کلی برگذاری مزایده در شهرداری (حوزه خدمات شهری)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.