اقدام پژوهی: چگونه توانستم انگیزه یادگیری دانش آموزان پایه ششم را در درس علوم تجربی با استفاده از طراحی آموزشی مبتنی بر سه رویکرد ساخت گرایی، سیستمی و رفتارگرایی افزایش دهم.

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 306

فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CFTP09_0521

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1402

چکیده مقاله:

مفهوم یادگیری را می توان به صورت های مختلف تعریف کرد. به عبارتی یادگیری یکی از بحث برانگیزترین مفاهیمی است که در حوزههای مختلف روانشناختی از آن تعاریف بسیار متنوعی ارائه شده است (کرکون، .(۲۰۰۸ یادگیری آموزشی است که منجر به تغییر رفتار میشود. بنابراین آموزش، ابزاری برای رسیدن به هدف یادگیری است. همچنین مشکل کمبود انگیزه یادگیری دانش آموزان یا کمبود علاقه آنان نسبت به یادگیری مطالب تازه، یکی از مهمترین چالش های نظام آموزشی در کشورهای مختلف دنیا است که ذهن محققان حوزه تعلیم و تربیت و برنامه ریزی درسی را به خود مشغول کرده است (کروییکشانک و همکاران، .(۲۰۰۶ علوم تجربی یکی از حوزه های پرکاربرد علوم پایه می باشد که در بخش های مختلف پزشکی، کشاورزی، صنعت، انرژی و محیط زیست و ... از اهمیت زیادی برخوردار است. لذا یادگیری فعال و پویا در این درس می تواند نقش بسزایی در خلاقیت و نوآوری دانش آموزان داشته باشد. طراحی آموزشی از حوزه های بسیار فعال تکنولوژی آموزشی است که به دنبال تسهیل یادگیری و عملکرد است. هدف از این پژوهش بررسی اهمیت جایگاه طراحی آموزشی در ایجاد انگیزه یادگیری درس علوم تجربی پایه ششم می باشد. طراحی آموزشی برای آموزش هر نوع رشته لازم است معلمی که می خواهد درس علوم تجربی را به دانش آموزان خود بیاموزد باید طراحی آموزشی متناسب با آن را انتخاب کند و از هر نوع رویکردی که مناسب است برای ایجاد انگیزه یادگیری و تدریس آن استفاده کند. این پژوهش را در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ با استناد به مقاله ای با عنوان » اهمیت جایگاه طراحی آموزشی در آموزش علوم تجربی مقطع ابتدایی با استفاده از سه رویکرد ساخت گرایی، سیستمی و رفتاری « که در این زمینه نوشته ام انجام و در کلاس درس اجرا نموده ام، که در آن سعی شدهاست با استفاده از طراحی آموزشی مبتنی بر سه رویکرد ساخت گرایی، رفتار گرایی و سیستمی انگیزه یادگیری درس علوم تجربی را در دانش آموزان افزایش تا یادگیری بهتر وپایدارتری حاصل شود.

نویسندگان

مریم تاجیک

کارشناسی ارشد، شیمی فیزیک، دانشگاه آزاداسلامی واحد پیشوا اداره آموزش و پرورش شهرستان ورامین، آموزشگاه شهدای عملیات مرصاد۱