تاثیر امواج فرا صوت بر میزان جذب پرتو فرابنفش و خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره فنلی چهار نوع میوه

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 765

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_806

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

ترکیبات فنلی از متابولیت های ثانویه مهم گیاهی هستند که با هدایت عوامل ژنتیکی و تحت تاثیر تنش های محیطی مثل پرتو فرابنفش ساخته می شوند. مقدار قابل توجهی از میوه ها به صورت فرآوری شده مصرف می شوند و طی عملیات فرآوری پوست میوه ها حذف می شود. بازیابی و استفاده بهینه از این ترکیبات ارزشمند، با استفاده از شیوه های نوین از جمله کوچکتر کردن اندازه ی ذرات توسط امواج فرا صوت (سانیکیشن) امکان پذیر است. در این پژوهش، عصاره فنلی از تفاله حاصل از آبمیوه گیری، استخراج شد. پس از ارزیابی توانایی جذب پرتو فرابنفش در دو طول موج 280 و 350 نانومتر، میزان فنل کل، ترکیبات فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی، عصاره های حاصل با استفاده از امواج مافوق صوت تیمار شدند و مشاهده شد که کلیه این صفات در عصاره های تیمار شده به طور معنی داری افزایش یافتند. میزان کاتچین و کوئرستین عصاره انگور و گلابی بیشتر از دو میوه دیگر بود همچنین میزان جذب پرتو فرابنفش توسط این دو عصاره بیشتر بود. با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی، اندازه ذرات فلاونوئیدی عصاره تیمار شده، کمتر از 100 نانومتر ثبت شد که نشان می دهد این تیمار منجر به جدا شدن مونومرهای فنلی عصاره می شود.

کلیدواژه ها:

امواج مافوق صوت ، توانایی جذب پرتو فرابنفش ، فلاونوئید ، ظرفیت آنتیاکسیدانی

نویسندگان

داود بخشی

استادیار گروه علوم باغبانی

سمانه فتح اللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد میوه کاری

وحید متقی طلب

استادیار گروه نساجی

بابک نوروزی

استادیار گروه نساجی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Cieslik, E., A. Greda and W Adamus. 2006. Contents of ...
  • Solovchenko, A. E and M. S chmitz -Eiberger. 2003. Significance ...
  • نمایش کامل مراجع