مولفه های اثرگذار بر شکاف نسلی دانش آموزان مقطع متوسطه دوم منطقه چهار شهر تهران از منظر والدین و معلمان (با تاکید بر تربیت دینی)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 177

فایل این مقاله در 32 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QAIIE-8-1_001

تاریخ نمایه سازی: 31 مرداد 1402

چکیده مقاله:

هدف: مطالعه حاضر با هدف کشف مولفه­های اثرگذار بر شکاف نسلی در بین دانش­آموزان منطقه چهار شهر تهران انجام شده است. روش: جامعه مورد مطالعه کلیه والدین و معلمان دانش­آموزان ­منطقه چهار شهر تهران بودند. حجم نمونه بر اساس اشباع نظری ۲۳ نفر تعیین شد. ابزار گردآوری داده­ها مصاحبه نیمه­ساختاریافته و تکنیک تحلیل داده­ها تحلیل مضمون بود. یافته­ ها:  یافته­ ها نشان می­دهد که «سیال و مجازی­شدن تفکر/یادگیری، تعدد مراجع­ هویت­بخش دینی/تربیتی، کسب حیثیت ­افزایی و معنابخشی گروهی، ضعف انتقال ارزش­های شناختی/مهارتی دین، فهم ایستا و­ محافظه­ کارانه ارزش­ها، دین­گریزی و ضعف باورهای دینی، ضعف در بازپیوندسازی خود با ارزش­های خانوادگی» از مولفه­هایی هستند که منجر به شکاف نسلی در بین دانش ­آموزان مورد مطالعه می­شوند. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد که فهم ایستای دانش­آموزان از ارزش­ها به­مثابه مهمترین عامل درونی و ضعف در انتقال ارزش­های دینی/تربیتی به­عنوان مهمترین عامل برونی منجربه بروز شکاف نسلی در بین آنها شده است. لذا، باید با طراحی مطلوب ابزارهای نرم آموزشی، انتقال ارزش­های شناختی/مهارتی دین را در جهت کاهش این شکاف بکار گرفت. واژگان کلیدی: شکاف نسلی، تعدد مراجع هویت­بخش دینی، کسب حیثیت­افزایی و معنابخشی گروهی، فهم محافظه­کارانه ارزش­ها.

کلیدواژه ها:

Generational gap ، multiplicity of references for religious identity ، gaining prestige and group meaning ، conservative understanding of values ، religious education ، شکاف نسلی ، تعدد مراجع هویت بخش دینی ، کسب حیثیت افزایی و معنابخشی گروهی ، فهم محافظه-کارانه ارزش ها تربیت دینی

نویسندگان

الهه ایمانی

Islamic Azad University Science and Research Unit

علیرضا کلدی

Islamic Azad University Science and Research Unit

باقر ساروخانی

Islamic Azad University Science and Research Unit

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :