ارزیابی استفاده از کنجاله آفتابگردان تخمیری در جیره بر عملکرد رشد، جمعیت میکروبی ایلئوم و شاخص های خونی در جوجه های گوشتی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 159
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JASR-15-2_009
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
چکیده مقاله:
تاثیر کنجالهآفتابگردان تخمیری بر عملکرد، جمعیت میکروبی و شاخصهایخونی در جوجههای گوشتی که با استفاده از۲۰۰ قطعه جوجه گوشتینر یک روزه سویهراس ۳۰۸ در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار (هشت قطعه در هر تکرار) به مدت ۳۹روزه مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل ۱- جیرهپایه (شاهد)، ۲- جیره حاوی کنجاله آفتابگردان (شاهدمنفی)، ۳- جیره حاوی کنجاله آفتابگردان تخمیری با قارچ آسپرژیلوس اوریزا (آسپرژیلوس اوریزا)، ۴- جیره حاوی کنجاله آفتابگردان تخمیری با قارچ پنی سیلیوم فونیکولسوم (پنیسیلیوم فونیکولسوم)، ۵- جیره حاوی کنجاله آفتابگردان تخمیری با قارچ های آسپرژیلوس اوریزا و پنی سیلیوم فونیکولسوم (آسپرژیلوس اوریزا + پنیسیلیوم فونیکولسوم) بود. ترکیبات شیمیایی کنجاله آفتابگردان، خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل خوراک، جمعیت میکروبی ایلئوم و شاخصهای خونی اندازهگیری شد. طی تخمیر کنجاله آفتابگردان میزان pH، چربی خام، پروتئین محلول و قند محلول کاهش (۰۵/۰P<) یافت. میزان پروتئین خام، اسید آمینه کل، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی افزایش (۰۵/۰P<) یافت. در کل دورههای پرورش افزایش وزن بدن در تیمارهای تغذیه شده با خوراک تخمیری بهبود (۰۵/۰P<) یافت. در تیمار آسپرژیلوس اوریزا + پنیسیلیوم فونیکولسوم مصرف خوراک نسبت به تیمارهای شاهد، شاهد منفی و پنیسیلیوم فونیکولسوم کاهش (۰۵/۰P<) یافت. ضریب تبدیل خوراک در شاهد منفی در سن ۱ الی ۳۹ روزگی نسبت به سایر تیمارها افزایش (۰۵/۰P<) یافت. در قسمت ایلئوم نیز باکتری کلی فرم در تیمار های شاهد منفی، آسپرژیلوس اوریزا، آسپرژیلوس اوریزا + پنیسیلیوم فونیکولسوم نسبت به شاهد کاهش (۰۵/۰P<) داشت، ولی تیمار پنیسیلیوم فونیکولسوم نسبت به سایر تیمارها افزایش (۰۵/۰P<) داشت. در ۳۹ روزگی استفاده از خوراک تخمیری و خام موجب افزایش میزان HDL-c در تیمارهای شاهد منفی و آسپرژیلوس اوریزا + پنیسیلیوم فونیکولسوم (۰۵/۰P<) شد. میزان LDL- c در تیمارهای آسپرژیلوس اوریزا و پنیسیلیوم فونیکولسوم افزایش (۰۵/۰P<) یافت. براساس نتایج حاصل، استفاده از خوراک تخمیری در تغذیه جوجههای گوشتی در کل دوره پرورش باعث بهبود افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یوسف دیدبان
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
محمد کاظمی فرد
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
منصور رضائی
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
پویان مهربان
گروه علوم پایه، دانشکده علوم دامی وشیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :