تاثیر روش مداخله ای تحریک دهلیزی در بهبود مهارت های حرکتی کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر با اختلال هماهنگی رشدی
محل انتشار: فصلنامه کودکان استثنایی، دوره: 20، شماره: 2
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 352
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOEC-20-2_002
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
چکیده مقاله:
هدف: کودکان احتیاج به تحریک های حسی مناسب دارند. تحریک های حسی مناسب باعث رشد، بهبود مهارت های حرکتی و کفایت های تحصیلی کودکان می شود که از جمله این تحریک ها، تحریک دهلیزی است. بسیاری از کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر هماهنگی ضعیف حرکتی - تعادلی و مشکلات مربوط به مهارت های حرکتی دارند که بعضی از این کودکان به عنوان مبتلایان به اختلال هماهنگی رشدی شناخته می شوند. در همین راستا هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تحریک دهلیزی در بهبود مهارت های حرکتی دانش آموزان کم توان ذهنی با اختلال هماهنگی رشدی است. روش: روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی (طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه) بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کل دانش آموزان کم توان ذهنی آموزش پذیر شهر اصفهان در مقطع ابتدایی بود که به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای تعداد ۳۰ دانش آموز با استفاده از سیاهه اختلال هماهنگی رشدی (DCD-Q,۰۷) غربال شده و به روش تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش جاگماری شدند. ابزار این پژوهش مقیاس رشد حرکتی لینکن- اوزرتسکی و سیاهه اختلال هماهنگی رشدی (DCD-Q,۰۷) بود. داده ها با استفاده از آزمون آماری t مستقل و تحلیل کوواریانس تک متغیری (Mancova) تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: روش مداخله ای تحریک دهلیزی بر بهبود مهارت های حرکتی این کودکان موثر بود (۰۰۱/۰p<). نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که روش مداخله ای تحریک دهلیزی در بهبود مهارت های حرکتی دانش آموزان کم توان ذهنی با اختلال هماهنگی رشدی موثر بوده است. بنابراین استفاده از این روش به عنوان روشی در بهبود برای بخشی از مشکلات حرکتی این کودکان پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
Vestibular stimulation ، Motor skills ، Educable mental retardation ، Children ، with ، developmental coordination disorder ، تحریک دهلیزی ، مهارت های حرکتی ، کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر با اختلال هماهنگی رشدی.
نویسندگان
علی اصغر دادمهر
Qom exceptional education
مختار ملک پور
University of Esfahan
امیر قمرانی
University of Esfahan
سمیه رحیم زاده
Allameh Tabatabai University of Tehran
محمد حسینعلی زاده
University of Esfahan
حمیدرضا فریدونی
slamic Azad University of Khorasgan Branch
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :